אוהבי המטבח היפני יכולים לחייך, אם עד כה היה קשה למצוא מסעדה אשר מתמחה במטבח היפני ויחד עם זאת שומרת על מנות איכותיות ללא גלוטן, הרי שעתה מסעדת סושי בר בזל בתל אביב מהווה מסעדה יפנית אידיאלית לרגישים לגלוטן ומציעה מגוון רחב של מנות יפניות מסורתיות לרבות : מנות ראשונות, סושי, עיקריות ואפילו קינוח מדהים ללא גלוטן.
ברחוב פרישמן בתל אביב מרחק הליכה של 3 דקות מחוף הים מסתתרת לה פנינה יפנית: סושי בר בזל, מסעדה המתמחה במאכלים יפנים, המסעדה מעוצבת בשיק מודרני ונקי מציעה מקומות ישיבה בשטח המסעדה, כמו גם בגינה המטופחת לצד מוסיקת רקע שקטה ונעימה.
המסעדה עברה למקומה הנוכחי לפני מספר חודשים, עד אז פעלה לרווחת אוהבי הסושי מרחוב בזל בתל אביב.
בין שלל המנות הראשונות תוכלו להזמין סלטים טריים ומיוחדים מהמטבח היפני של סושי בר בזל, סלט אצות, אטריות שעועית ופטריות שיטאקי בתוספת טמאגו (חביתה יפנית), כמו גם סלט נתחי טונה מושרים בתחמיץ טעים טרי ומדהים.
הסושי שמוגש במסעדה איכותי, טרי וטעים, הרולים מוגשים על צלחות מגש מעוצבות והצבעים של המנות מרהבים לעין. היחס בין כמות האורז לבין הירקות והדגים מאוזנת כך שאפשר להרגיש את הטעמים של האורז, הדגים והירקות במידה שווה.
זה היה כיף למצוא מסעדת סושי איכותית שמקפידה על מנות נטולות גלוטן. לדברי מנהל המסעדה אלון כל המנות ללא גלוטן נעשות בהפרדה על משטח נקי וכלים שהוקצו בדיוק בשביל כך.
תפריט המסעדה עשיר במנות מיוחדות מהמטבח היפני אותם ניתן להזמין ללא גלוטן, כמו גם קינוח של עוגת שוקולד פאדג' .
האוכל היפני נחשב לבריא, הסושי שמרכיביו טריים לצד ירקות ואורז הפכו אותו בשנים האחרונות ליקיר הציבור. למצוא מסעדה יפנית המגישה מנות ללא גלוטן עבור הצליאקים זה בהחלט מראה מלבלב ואני ממליצה בחום לבוא לבקר ולטעום.