מסעדת הדסון, השוכנת בשכונת רמת החייל בצפון תל אביב, מציעה תפריט עשיר ומתחדש. זוהי מסעדת בשרים עם השפעה אמריקאית ברורה, המשלבת אלמנטים מהמטבח האסייתי ומהמטבח לטיני והמקומי. המסעדה אשר מעידה על עצמה כמתמחה חסרת פשרות בהכנת בשר, המלווה את הנתח אותו הזמנתם עוד הרבה לפני הגיעו למטבח.
זה נכון שאדם ששומר על דיאטה ללא גלוטן יכול לאכול במסעדות שונות תוך שהוא נזהר ובודק שהמנה שהזמין עונה על ההגבלות החלות עליו. אבל מה יותר טוב ממסעדה המציעה תפריט אטרקטיבי המותאם בדיוק לצרכים המיוחדים שלו? מסעדת הדסון, הבראסרי שמתגאה בתפריטי בריאות מיוחדים וביניהם גם מאכלים ללא גלוטן, עונה בדיוק להגדרה זו.
מסעדת הדסון, זכתה בשבחים רבים בעיתונות המציינים את התפריט המיוחד והאיכותי ואת ההכנה חסרת הפשרות. לצד הסטייקים המשובחים והמהוללים, מציעה הדסון גם מנת המבורגר מומלצת ביותר. בנוסף לכל התשבחות וההילולים מה שמייחד עוד יותר את המבורגר של הדסון הוא היותו נטול גלוטן ומוגש בליווי לחמנייה תואמת.
אופנת המזון הבריא היא שהפיחה את הרעיון לספק מאכלים ללא גלוטן בהדסון. בנוסף לתפריט ללא גלוטן מיוחד ממנו יוכל כל חולה צליאק להזמין כל שמתחשק לו, מציעה המסעדה מנות בעלות אופי מופחת קלוריות ואף מנות בעלות הרכבים וערכים תזונתיים המוגדרים לפי דרישת הלקוח ובהתאם להזמנה מראש.
הדסון מציעה שלושה תפריטים נטולי גלוטן: תפריט ארוחת צהרים המושך אליו לא מעט אנשי הייטק, מתכנתים והנדסאים העובדים בסמוך, תפריט ארוחת ערב עשירה ומפנקת, ותפריט ארוחת שבת מהנה. התבוננות קלה בתפריטים מציגה הרבה הפתעות: החל מכריכים המוכנים בלחמניות מיוחדות, דרך פסטה במגוון צורות וסוגים, בליווי רטבים טעימים, וגם בירה ללא גלוטן.
העיסוק והיצירתיות בהגשת מזונות נטולי גלוטן מאפיינת מאד את המסעדה, וניכר כי מישהו בהדסון עבר כמה קורסים בתחום, ולמד היטב את הנושא. כידוע למחלת הצליאק רמות שונות, יש כאלה שיכולים לחיות בכפיפה אחת עם גלוטן ויש כאלה אשר פירור לחם יכול לשלוח אותם לחדר המיון. בהדסון לקחו את הענין הזה ברצינות הראויה, ומנהלי המסעדה לצד השף עמיר אילן מראים אחריות רבה – ומקפידים שגם המוצרים הנלווים כמו תבלינים ותוספים אחרים יהיו ללא גלוטן.
המסעדה והצוות מתחייבים לשמור על רמה גבוהה ביותר של התנהלות וטיפול נכון במצרכים תוך הקפדה על הפרדה בין חומרי הגלם וכלי הבישול לתפריט הרגיל ולתפריט נטול גלוטן. יחד עם זאת המטבח הוא משותף ולכן האוכל אינו נחשב, לפי החוקים המחמירים, לנטול גלוטן במאת האחוזים. התחייבות זו מראה את הרגישות הרבה לנושא ומבטיחה פתרון הולם למרבית האוכלוסיה. אדם הסובל מצליאק באופן קיצוני, כדאי שיתקשר ויבדוק את הדברים מבעוד מועד.
מאת: יעל שי דקל