חלה מתוקה עטופה מפית לבנה רקומה בחוט כסוף, מונחת על שולחן החג היא חלק מהשולחן היהודי המסורתי, קידוש של שבת וחג ברכת המוציא לחם מן הארץ, טבילת החלה במלח ממש עונג שבת.
בכל יום שישי נהגנו לאפות חלות לשבת, לא שזה יוצא יותר זול מהחלה בחנות המכולת השכונתית אבל ריח האפייה בבית בערב החג והשבת הוא חלק מהזיכרונות שייקחו הילדים הלאה במהלך חייהם. תמיד הריח של חלות השבת יהיה שם איתם בכל מקום שילכו.
מאז שגילנו את הרגישות לגלוטן אצל ילדינו, החלטנו כי על השולחן המסורתי בחג ושבת האוכל יהיה נטול גלוטן, לא רוצים שהריח בבית של החלות הרגילות הנאפות להן בתנור יגרמו לצליאקים שלנו הרגה של החמצה. רוצים שכולנו נאכל את אותם המאכלים שכולנו נהנה מעונג שבת וחג.
בערבי שבת וחג רכשנו חלות קנויות ללא גלוטן, אבל ריח האפייה לפני השבת היה חסר בבית ולכן החלטנו לנסות ולאפות חלה ללא גלוטן שתחליף את חלת השבת שהייתה נהוגה בביתנו במשך שנים רבות.
לאחר ניסיונות רבים הצלחנו להמציא מתכוון לחלה מתוקה ללא גלוטן לשבת, חלה חלבית אבל בנסיבות אפשר ללמוד להסתדר גם עם זה, ותבשילי הבשר והעוף הוחלפו בפשטידות ללא גלוטן, סלטים ושאר מטעמים מעשה ידינו.
לקראת ערב ראש השנה תשע"ג הבא עלינו לטובה רצינו לשתף אתכם במתכוון המיוחד שלנו, שגם אצלכם בבית ריח האפייה יהיה חלק מעונג שבת וחג.
2 ביצים
1 גבינת טוב טעם (250 גרם)
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קמח סויה – פחות כף אחת
2 כוסות קמח טפיוקה
1. מערבבים היטב את ה – ביצים + הגבינה+ שמן קנולה לבלילה אחידה
2. מוסיפים לתערובת את השמרים + המלח + הקמחים
3. בעזרת מלוש וו לשים הכל במהירות הכי קטנה שיש עד לקבלת בצק אחיד.
4. בעזרת כף מוציאים חלק מהבצק – מגלגלים לנחש עבה ויוצרים שבלולים.
5. מניחים את השבלולים צמוד אחד לשני בתבנית עגולה
6. עם מברשת מורחים ביצה מעורבבת עם כף שמן וכפית סוכר
7. מפזרים שומשום
8. אופים בחום של 200 מעלות עד שמשחים.
|