ללא גלוטן
ללא גלוטןמתכונים ללא גלוטןחופשה ללא גלוטןבלוגים - יומן אישימאמרים ללא גלוטןלוח מודעות ללא גלוטןהרשמה לידיעוןמכתב למערכתפרסום באתר
קהילה ללא גלוטן
מסעדות ללא גלוטן     מתכונים ללא גלוטן     חנויות ללא גלוטן     מזון מהיר ללא גלוטן     מאפיות ללא גלוטן     פורום קהילה ללא גלוטן     
אתה נמצא ב: ללא גלוטן > מתכונים ללא גלוטן > מאפים מלוחים > חלה ללא גלוטן

קטגוריות

מתכונים ללא גלוטן
סלטים

 
חגי ישראל

 
צמחוני

 
בשרים

 
עופות

 
מרקים

 
דגים

 
מתוקים

 
פשטידות

 
מאפים מלוחים

 
עוגיות

 
עוגות

 
תוספות

מאמרים ללא גלוטן
חופשה ללא גלוטן


חלה ללא גלוטן

חלה עגולה ללא גלוטן לראש השנה

חלה מתוקה עטופה מפית לבנה רקומה בחוט כסוף, מונחת על שולחן החג היא חלק מהשולחן היהודי המסורתי, קידוש של שבת וחג ברכת המוציא לחם מן הארץ, טבילת החלה במלח ממש עונג שבת.

בכל יום שישי נהגנו לאפות חלות לשבת, לא שזה יוצא יותר זול מהחלה בחנות המכולת השכונתית אבל ריח האפייה בבית בערב החג והשבת הוא חלק מהזיכרונות שייקחו הילדים הלאה במהלך חייהם. תמיד הריח של חלות השבת יהיה שם איתם בכל מקום שילכו.

מאז שגילנו את הרגישות לגלוטן אצל ילדינו, החלטנו כי על השולחן המסורתי בחג ושבת האוכל יהיה נטול גלוטן, לא רוצים שהריח בבית של החלות הרגילות הנאפות להן בתנור יגרמו לצליאקים שלנו הרגה של החמצה. רוצים שכולנו נאכל את אותם המאכלים שכולנו נהנה מעונג שבת וחג.

בערבי שבת וחג רכשנו חלות קנויות ללא גלוטן, אבל ריח האפייה לפני השבת היה חסר בבית ולכן החלטנו לנסות ולאפות חלה ללא גלוטן שתחליף את חלת השבת שהייתה נהוגה בביתנו במשך שנים רבות.

לאחר ניסיונות רבים הצלחנו להמציא מתכוון לחלה מתוקה ללא גלוטן לשבת, חלה חלבית אבל בנסיבות אפשר ללמוד להסתדר גם עם זה, ותבשילי הבשר והעוף הוחלפו בפשטידות ללא גלוטן, סלטים ושאר מטעמים מעשה ידינו.

לקראת ערב ראש השנה תשע"ג הבא עלינו לטובה רצינו לשתף אתכם במתכוון המיוחד שלנו, שגם אצלכם בבית ריח האפייה יהיה חלק מעונג שבת וחג. 

מצרכים :

2 ביצים
1 גבינת טוב טעם (250 גרם)
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קמח סויה – פחות כף אחת
2  כוסות קמח טפיוקה

אופן ההכנה :

1. מערבבים היטב את ה – ביצים + הגבינה+ שמן קנולה לבלילה אחידה
2. מוסיפים לתערובת את השמרים + המלח + הקמחים
3. בעזרת מלוש וו לשים הכל במהירות הכי קטנה שיש עד לקבלת בצק אחיד.
4. בעזרת כף מוציאים חלק מהבצק – מגלגלים לנחש עבה ויוצרים שבלולים.
5. מניחים את השבלולים צמוד אחד לשני בתבנית עגולה
6. עם מברשת מורחים ביצה מעורבבת עם כף שמן וכפית סוכר
7. מפזרים שומשום
8. אופים בחום של 200 מעלות עד שמשחים.

 חג שמח לכל בית ישראל


ציון הכתבה:
4 קולות [ממוצע: 1.25]
Share הדפס עמוד שלח לחבר
תגובות בפייסבוק תגובות באתר: (2)  
הוספת תגובה / חוות דעת:

שם: נושא / כותרת:
תוכן התגובה:
* קוד אבטחה:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

תגובות / חוות דעת
שם:
תאריך: 19/09/2012 17:27

כותרת: חלה לשבת
תגובה / חוות דעת:
את החלה הזו ניסיתי עם גבינה, אולי אפשר להחליף בטופו. טרם ניסיתי...
שם:
תאריך: 19/09/2012 17:12

כותרת:
תגובה / חוות דעת:
אם אני לא רוצה גבינה. (חלבי) במה אפשר להחליף?
.
1

שימושי : קהילה ללא גלוטן - צליאק

אזהרה: המידע הנמסר באתר אינטרנט זה הינו מידע כללי ואינפורמטיבי בלבד, ויכול לשמש כמקור מידע לגולשים באתר בלבד. אין להציג מידע זה ו/או תשובות הניתנות במסגרת אתר אינטרנט זה, בפני כל גוף או גורם חיצוני ואין להסתמך עליהם לכל צורך אחר. המידע והייעוץ הניתנים באתר זה אינם יכולים לשמש כבסיס לכל הליך משפטי ו/או אחר וכל שימושם הוא ככלי המשמש בסיס להערכה ולמידע הקשור בצליאק , רגישות לגלוטן.

klg QR code כל הזכויות שמורות ל klg.co.il (C) 2004 קהילה ללא גלוטן קידום עסקים WiseGroup בניית אתרים