שהיינו ילדים קטנים בשנות השבעים והשמונים. השפע הקולינרי לא היה גדול, אך יחד עם זאת נהגנו לאכול ארוחות טעימות שהורכבו לרוב מחומרי גלם פשוטים וניצול של "שאריות אוכל" שנשארו במזווה.
זאת הייתה תקופה אחרת, אבל אפשר להגיד שההיסטוריה והנוסטלגיה חוזרת לאותם מתכונים פשוטים וטעימים שבתור ילדים כיכבו בתפריט השבועי.
אז לזכר הימים היפים שלנו כילדים, אנו מצרפים חמישה מתכונים אהובים ללא גלוטן שאפשר לבשל עם הילדים בחמש דקות :
פיצה על פיתה. כמה פשוט ככה טעים, אומרים שהרוטב והתוספות הם אלו שעושים את הפיצה טעימה, אבל לנו יש טיפ קטן וסודי. את הפיתה אופים בתנור מחומם מראש ל – 200 מעלות ומניחים את התבנית במסילה התחתונה, כך הפיצה יוצאת קרנצ'ית וטעימה.
פיתה ללא גלוטן
2 פרוסות גבינה צהובה / מוצרלה
קופסת רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
קורט מלח
חופן של : זיתים, פטריות, תירס, גמבה
1. מערבבים את רסק העגבניות + שמן זית + קורט מלח
2. חוצים את הפיתה לשנים
3. מורחים את הרסק בנדיבות
4. מניחים פרוסת גבינה צהובה מלמעלה
5. מפזרים ירקות לפי הטעם : זיתים, פטריות, תירס, גמבה, בצל
6. אופים בחום של 200 מעלות בחלק התחתון של התנור עד שהגבינה הצהובה מבעבעת
עוגת ביסקוויטים היא אחת העוגות הטעימות והקלות להכנה. בילדות נהגנו לבקש מאימא להכין עוגת ביסקוויטים עם פודינג וניל בציפוי שוקולד כמעט כל שבוע. הגרסה שלנו לעוגת ביסקוויטים מככבת עד עצם היום הזה בקרב הצליאקים שלי.
2 חבילות ביסקוויט ללא גלוטן
כוס קפה אספרסו
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה
חפיסת אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
כפית סוכר
1. מקציפים במיקסר במשך 5-7 דקות את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב עד לקבלת קצפת אוורירית ויציבה.
2. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים בתבנית פיירקס עד ליצירת שכבת ביסקוויט שמחסה את תחתית הפיירקס.
3. מורחים את הקצפת על הביסקוויטים ושוב חוזרים ומחסים בשכבת בסקוויט.
4. ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד ומורחים על שכבת הבסקוויט.
5. מקררים שעתיים לפני ההגשה.
מה יותר ישראלי מאשר חלה מטוגנת הידועה גם כפרנץ' טוסט. במוצאי השבת הייתה אימא אוספת את שאריות החלה. טובלת בחלב וביצה, מטגנת ומגישה לנו ארוחת ערב טעימה : חלה מטוגנת ומעליה פזורה אבקת סוכר.
פרוסות חלה ללא גלוטן (גרין לייט)
ביצה טרופה
כוס חלב
חמאה לטיגון
1. טובלים את פרוסת חלה בחלב ולאחר מכן בביצה
2. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים על אש נמוכה עד לקבלת גוון זהוב.
3. מפזרים סוכר ומגישים.
משה בתיבה הינו מאכל פופולרי בקרב הילדים, במקום לאכול נקניקיה משעממת בלחמנייה לוקחים נקניקיה מגולגלת בבצק עלים ואופים בתנור. מה קיבלת ? ארוחת צהרים בחמש דקות.
חבילת בצק עלים ללא גלוטן (גרין לייט)
חבילת נקניקיות
קופסת רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
ביצה טרופה
חופן שומשום
1. פותחים את הבצק עלים וחותכים לקוביות
2. מערבבים : רסק עגבניות, שמן זית וסוכר עד לקבלת רוטב אחיד
3. מורחים את הרוטב על בצק
4. עוטפים נקניקיה עם בצק ומניחים בתבנית (עם נייר אפיה)
5. מורחים ביצה ומפזרים שומשום למעלה
6. אופים בחום של 170 מעלות עד שהבצק מקבל צבע זהוב כהה.
מי לא אוהב כדורי שוקולד שיקום. אף אחד לא קם... כנראה שהמאכל האהוב בקרב ילדים חי, נושם ובועט ומככב כמעט בכל אירוע בילדות.
2 חבילות ביסקוויטים ללא גלוטן
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה
2 כפות חלב
קוקוס / סוכריות צבעוניות
חבילת פוטיפרים
1. מרסקים את הביסקוויטים בעזרת מעבד מזון (ריסוק גס – שיישארו חתיכות ביסקוויט).
2. ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת נוזל אחיד.
3. מערבבים את שברי הביסקוויט עם נוזל השוקולד והחלב עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס או סוכריות צבעוניות ומניחים בפטיפור.
5. מקררים שעתיים – שלוש ומגישים.