גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

פיליס גלזר - כוהנת הבישול הבריא

המטבח של פיליס - מזון להשראה, מחשבה ובריאות

חובבי המטבח הבריא בוודאי ישמחו לשמוע כי כוהנת הבישול הבריא העיתונאית פילס גלזר השיקה החודש (פברואר 2016) את אתר אינטרנט שלה: המטבח של פיליס. באתר תוכלו להיחשף לשפע של מתכוני בריאות, מתכונים ללא גלוטן, מאמרים בנושא תזונה בריאה, מידע על הרצאות, סדנאות, טיפים לבישול בריא, בלוג מרתק ועוד.

עם השקת האתר של פיליס יצאנו לקחת חלק באחת הסדנאות המוצלחות - בישול אסייתי ללא גלוטן וחזרנו עמוסים בחוויות נפלאות, מצוידים במתכונים חדשים ושפע רעיונות לבישול בריא טעים וכמובן נטול גלוטן.

סדנאות הבישול של פיליס גלזר

סדנאות הבישול של פיליס הן דרך נפלאה בעזרתן ניתן לקבל רעיונות קולינאריים, לבשל בריא וללא גלוטן, ללמוד כיצד להשתמש במצרכים טבעיים ללא חומרים משמרים ותוספים כימיקלים כחלק מהבישול היומיומי תוך שמירה על תזונה מתאימה לשיפור הבריאות וחיזוק המערכת החיסונית.

בישול אסייתי ללא גלוטן

תל אביב, שעות אחר הצהרים המאוחרות, הגענו להתארח במטבחה של פליס לסדנת בישול אסייתי ללא גלוטן. הסדנא נערכת בקבוצה של עד עשרה משתתפים וכוללת הכרת ירקות, שורשים ורטבים בעלי סגולות מרפא, כגון : ג'ינג'ר, כורכום, סוגי פטריות, ירקות עלים למיניהם ושילובם בהכנת ארוחה מלאה בת חמש מנות בריאות נטולות גלוטן לרבות קינוח מדהים.

האירוח במטבחה הביתי של פליס גלזר משולב באנרגיה מדהימה של הכוהנת והידע העצום שלה שכובש מיד את הנוכחים ומשרה הרגשת שייכות. סמוך למטבח שולחן פינת האוכל ערוך בטוב טעם למאכלים שנבשל במהלך השלוש שעות הקרובות.  

הכרת חומרי הגלם

חלקה הראשון של הסדנא מיועד להכרת חומרי הגלם, טיפים והמלצות כיצד להכין בבית תבלינים ורטבים טעימים על בסיס חומרי גלם טבעיים וללא תוספת חומרי טעם, ריח וכימיקלים. כך לדוגמא ניתן לעשות סירופ מייפל בייתי על ידי המסה של סוכר דקלים עם מים והוספה של כף חילבה טחון לתיבול.

תבלין שיחליף את אבקת המרק התעשייתי ניתן לעשות על ידי טחינה של פטריות פורצ'יני יבשות (פטריה איטלקית שניתן לקנות בחנויות טבע).
לגלגל ספרינג רול ויאטנמי וסושי כרובית

בהמשך הסדנא התנסנו בהכנת ספרינג רול ויאטנמי: הנחנו דף אורז שהוטבל במים פושרים על מגבת מטבח. במרכז דף האורז שמנו עלי כוסברה ונענע טריים, גזר מגורד, חסה קצוצה, איטרות שעועית, טופו מגורד, נבטים, בוטנים קצוצים ורוטב טעים שהכנו לבד ממרכיבים טבעיים.

בנוסף גלגלנו סושי - עטוף באצות נורי פריכות, עם טוויסט קטן: במקום אורז השתמשנו בכרובית קצוצה במעבד מזון אליה הוספנו תבלינים לקבלת טעמים מטריפים.

לשבת מסביב לשולחן בפינת האוכל  

ניחוח התבשילים עושה את שלו והבטן מתחילה לקרקר. זה בדיוק הזמן לשבת כולם יחדיו סביב שולחן האוכל וליהנות מארוחה אסייתית נפלאה הכוללת : ספרינג-רול, סושי כרובית, סלט הרוסמה בנוסח יפני, מרק איטרות ותרד תאילנדי, קארי תאילנדי ירק ולקינוח - מעדן טפיוקה ופירות.

חוויה שאסור לפספס

סדנת הבישול של פליס גלזר היא חוויה שאסור לכם לפספס, האנרגיה, האהבה, הנתינה והחמימות של כוהנת המזון הבריא בשילוב ידע אין סופי שמתבטא בעשרות טיפים והמלצות הופך את האירוח בסדנה לחובה עבור כל חובב בישול בריא.

לפרטים נוספים באתר המטבח של פיליס גלזר >>

אפשר גם בטלפון: 058-6115888

תגובות באתר: (0)
קטגוריות