מריץ ורץ יוצא ריצרץ, מציפור וזברה יוצאת צפרה שהיא מסעדה מרובת פנים, מגשרת תרבויות מרגשת ביופייה וגם ערוכה לתת מענה לאנשים אשר שומרים על דיאטה ללא גלוטן.
מסעדת צפרה, הממוקמת באיזור התעשייה ברחוב יגאל אלון בתל אביב, היא ממתחמי האוכל היפים בתל אביב, ואף בארץ כולה. מגזין וול פייפר עשה הערכה על המסעדה וקבע שצפרה היא אחת מחמשת המסעדות היפות והמומלצות בעולם.
העיצוב של צפרה מאופיין במוטיבים אקולוגים וירוקים, והוא אחד מנושאי השיחה המהנים הרבים המתעוררים בעת ולאחר הארוחה במקום. בנוסף למוטיבים יש במסעדה אורות עליזים ואווירה כיפית ומשמחת, והם חלק מהסימן המסחרי של המקום. אך העיצוב והמראה של המקום הוא רק אחד מבין יתרונות בולטים נוספים שהמסעדה ובעליה מציעים.
אל אתגר הכנת המאכלים המיוחדים לרגישים לסוגי מזון מסוימים, ניתנה תשומת הלב בעקבות רגישות של אחד ההורים של בעלי המסעדה. השף אבי קונפרטי מעיד על עצמו כי הוא בעל סגנון בישול אסייתי אותנטי עם קורט השפעה מן המערב, הוא האמון על ניהול התפריט והמטבח של המסעדה, ועושה זאת ביד רמה. לדבריו, היופי שבאוכל האסייתי הוא שבאופיו זהו אוכל בריא. אין מוצרי חלב שמנים, או בשר אדום הרווי בכולסטרול. מכאן שהשילוב של המרכיבים הנחוצים לשמירה על מזון בריא לא דרש מאמץ רב.
עם הכניסה למסעדה ישנם כמה תפריטים אשר ממתינים לרשות הסועדים בעלי הרגישויות והצרכים המיוחדים. יש תפריט מיוחד לסועדים הרגישים לגלוטן, יש תפריט מיוחד לסועדים הרגישים לגלוקוז (סכרתיים) ויש גם תפריט מיוחד לאנשים אשר רגישים לסויה.
כך, תפריט מלא וגדוש בכל וטוב הארץ ממנות ראשונות ועד הקינוחים.
על הצלחת המסעדה אמונים שלושה בעלי מקצוע מהמדרגה הראשונה. יעל אורי ארנשטיין, ענת בן-טובים לאופר ואבי קונפורטי נפגשו לפני למעלה מעשור ופתחו יחדיו, באביב 2007, את דלתותיה של צפרה. המקום עצמו מקנה מקסימום אפשרויות ללקוחותיו
• אוכלים בחוץ - לסעוד בצפרה הוא תענוג בכל יום ובכל שעה. המסעדה שפתוחה כל יום משעה 12 בצהרים מגישה ארוחות צהרים וגם כמובן ארוחת ערב. הניסיון של המסעדה להשביע כמה שיותר לקוחות מרוצים הביא לתפריטים עשירים בכל הארוחות וכן מגוון משקאות ותפריט לילדים. כל אלו כמובן לצד התפריטים המיוחדים לסועדים בעלי הרגישויות לסוגי מזונות מסוימים כגון גלוטן.
• להזמין ארוחות הביתה – ניתן להזמין ארוחות מעולות נטולות גלוטן שיגיעו עם שליח עד אליכם הביתה.
• אירועים פרטיים בקן הפרטי והנפרד - כמה קשה להפיק אירוע ולמצוא מקום קטן אך בעל כל המכשור הנחוץ. כמה קשה גם להשיג תפריט אשר קולע לטעמם של כל הסועדים. אוכל אסייתי שהפך פופלארי מאד בשנים האחרונות, תמיד מזמין ובעיקר כאשר הוא נעשה בכזו קפידה.
המסעדה מציעה מקום לאירועים פרטיים ברמה אחרת תוך ההתחשבות בלקוחות המיוחדים. יש לכם קרוב משפחה שרגיש לגלוטן? שכן קרוב שרציתם להזמין, אינסטלטור במקצועו, שסובל מסכרת כבר כמה שנים? צפרה היא המקום בשבילכם! מסעדה יפיפייה עם אוכל טעים, בריא והמותאם לכולם - מתכון מנצח לאירוח שלא ישכח לעולם!
מאת: יעל שי דקל