גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

קניידלך ללא גלוטן

קניידלך ללא גלוטן מהמטבח האוסטרי שלי

קניידלך, מאכל מהמטבח האוסטרי של סבתא. את הקניידלך נהגנו לאכול בימי שישי ושבת כתוספת למרק. סבתא נהגה להכין את הקניידלך כל פעם בצורה אחרת : קניידלך רגילים, (אלא שמוכרים לכולנו) וקניידלך אוסטריים מיוחדים : ממולאים בבשר או כבד עוף.

כילדים נהגנו להמתין ליד סיר אלומיניום גדול, שהיה מלא במים רותחים, כך חיכנו בצפייה לקניידלך המוכנים שהוצאו מהמים הרותחים. הקניידלך האוורירי והטעים היה נאכל בחופזה וכבר מחכים לקניידל'ה הבא.

קניידלך ללא גלוטן
 

פסח נחשב כחג הקניידלך, את המתכון של סבתא אנו נוהגים להכין ללא גלוטן, הקניידלך יוצאים רכים וטעימים להפליא. אז, על מנת  שהצליאקים שלך ייהנו מארוחת חג מסורתית וטעימה, מוגש המתכון הבא : קניידלך ללא גלוטן של סבתא מינה.

מצרכים (ל – 15-20 קניידלך) :

6 ביצים
2 תפו"א בינוניים
1/4 כוס שמן
10 כפות פרורי לחם ללא גלוטן (כשרים לפסח)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה :

1. מבשלים את התפוחי אדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים.

2. קולפים את התפוחי אדמה ומרסקים לפירה אחיד.

3. במיקסר עם מקצפה – מקציפים את הביצים + השמן + המלח + הפלפל שחור.

4. תוך כדי הקצפה מתחילים להוסיף 2 כפות פירה ו 2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן (סה"כ 12 כפות).

5. ממשיכים להקציף לקבלת מרקם אחיד.

6. מקררים את התערובת במקרר לפחות שעה.

7. בסיר גדול,  מרתיחים מים + שמן + מלח.

8. כאשר המים רותחים יוצרים עיגולים מהתערובת, בגודל כדור פינג פונג (מומלץ לטבול את הידיים במים על מנת להקל בהכנת הכדורים) .

9. שמים את הקניידלך במים הרותחים, כאשר הם צפים יש לבשל כ - 15 דקות נוספות.

10. מוצאים את הקניידלך לקערה ומגישים במרק.

בתיאבון....  

 

תגובות באתר: (3)
קטגוריות