בחג החנוכה מטגנים לביבות, מדליקים נרות עם שמן זית, מספרים על נס כד השמן וכל זאת למה?, בסמוך לחג החנוכה נערך מסיק הזיתים, הזיתים מועברים לבית הבד, שם הם הופכים לשמן זית טעים ובריא. (לביבות ללא גלוטן : כמות ל – 15 לביבות גדולות)
6 תפוחי אדמה גדולים
5 ביצים מספר 1
כף קמח טפיוקה
כף קמח חומוס
כף קמח תפו"א
כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1. במעבד מזון מרסקים את התפוחי אדמה על פומפיה דקה.
2. סוחטים בעזרת הידיים את התפו"א ומעבירים אותם לקערה.
3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים.
4. מוסיפים לביצים כף קמח טפיוקה, כף קמח חומוס, כף קמח תפו"א, כפית מלח וחצי כפית אבקת אפיה.
5. מערבבים את הבלילה של הביצים ביחד עם תפוחי האדמה.
6. מטגנים בשמן חם עד לקבלת גוון שחום.
חג חנוכה שמח ובתאבון ......
|