בין אם יש לכם צליאק, בין אם בן הזוג רגיש לגלוטן ובין אם שניכם התברכתם בנוגדנים לחלבון החיטה - אין כמו ארוחה טובה לקירוב לבבות ושפתיים. נכון, תוכלו להינות גם מארוחה רומנטית נטולת גלוטן בלא מעט מסעדות איכות או בבתי מלון באילת, אך גם אתם תוכלו לפנק איש את רעהו בארוחה ביתית רומנטית בה לא ייזכר צל צילו של צליאק.
כיון שההינזרות מגלוטן הפכה להיות טרנד בריאותי שאינו נחלתם של צליאקים בלבד, מלאו מקררי חנויות הטבע בשפע של מאכלים הנראים כמו הגירסה האמיתית והם אפילו טעימים יותר. ניתן להכין ארוחה חלבית רומנטית לתפארת כמעט על טהרת האוכל המוכן נטול הגלוטן: פסטה מאורז או תירס בתוספת פטריות ושמנת, נגיסי בטטות קטנים, נגיסי ברוקולי, פיצות זעירות, קיש קישואים, פטריות או בטטות, בגטים נפלאים, לחמניות מיני פריכות, עוגות, עוגיות, מוס שוקולד, גלידות... סלט מושקע, יין טוב , שמפניה או יין רוזה מקורר בקערת זכוכית, מעורב בוודקה, מים מוגזים ופלחי תות דקים - וכמובן תפאורה רומנטית יעשו את השאר.
הסוד הוא בהגשה האסתטית ובקישוט המנות תוך סילוק כל עדות מרשיעה לעברן הארוז.
על השולחן כלים נאים המתאימים בצבעוניותם למפת השולחן ולמפיות, על השולחן גביעי זכוכית מלאים במים עליהם צפים נרות קטנטנים (כאלה של שבת) דולקים ופרחים קטנים, מסביב דולקים נרות ריחניים – וזוהי כל התאורה. מוסיקה חרישית מתנגנת ברקע, אולי מקל קטורת....
אוכל ובישול הם כידוע טקנד עולמי וגם מדינתנו הקטנה נדבקה בחיידק. תוכניות טלויזיה, ספרים חדשים, תוכניות לימודים בתחומי הבישול מוצעים היום בשפע. לשמחתנו גם הרגישים לגלוטן נהנהים מהמגמה ומיום ליום נוספים מתכונים לרשימה מזילת הריר של מתכונים נטולי גלוטן מתוכם ניתן לדלות הרכבי ארוחות רומנטיות מעולות.
הסלט הוא פתיח מסורתי לארוחות רומנטיות. הוא אינו מכיל גלוטן, כידוע, ויש להימנע מתוספת קרוטונים מקמח חיטה.
שמונה עלים פריכים של חסה ערבית, קרועים גס. עלים קרועים גס של חסה מסולסלת ירוקה ואדומה, עלי רוקט (אפשר לקנות תערובת מוכנה בהרכב דומה), שלושה בצלים ירוקים קצוצים, ארבע צנוניות פרוסות דק, כוס ענבים כהים חצויים, תפוח גרנד ירוק חתוך לקוביות, שלוש כפות גבינת פרמזן מגורדת, שמונים גר' גבינת גורגונזולה או רוקפור מפוררות. לרוטב: כף דבש, כף חרדל דיז'ון גרגרים, חצי כף חומץ בלסאמי, כף חומץ בן יין אדום, חצי כף מיץ לימון, חצי כוס שמן זית, מלח ופלפל.
מערבבים בקערה גדולה את הירקות חצי מכמות הענבים והתפוחים.
מחלקים לשתי צלחות הגשה ומסדרים מעל את שאר הענבים והתפוחים ואת הגבינות.
מערבבים היטב את.
קולפים תפוחי אדמה ומיישרים את הקצוות. חוצים כל תפוח אדמה לאורך, ואחר כך חותכים כל מחצית לאורכה לשלושה מקלות ארוכים. מבשלים את המקלות במים מומלחים עד שהם רכים, מסננים ומניחים לייבוש על מגבת.
מחממים במחבת שמן זית בגובה חצי ס"מ, מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם שחומים משני צידיהם, מתבלים במלח.
קינוח רומנטי שמצליח תמיד- תותים ו/או ופירות יער:
להקפיא פרוסות תות אם הוא נמצא בשדות בעונה זו ונמכר במחירים סבירים. את פירות היער קונים קפואים.
מחממים בסיר קופסת שמנת מתוקה ומוסיפים חבילת שוקולד לבן משובח. כשכל השוקולד נמס - הרוטב מוכן. מוציאים מהפריזר את הפירות, שמים בגביעי זכוכית חסיני חום ועליהם שופכים את הרוטב החם.