הגלוטן הוא חלבון המצוי בעיקר בדגנים ונפוץ בחיטה, שעורה, שיפון וכוסמין. הגלוטן נמצא בשורה ארוכה של מזונות מעובדים המכילים חלבונים ועמילנים ממקור צמחי, אך אינו מסיס במים ולכן ניתן ליצור באמצעותו לחם, שהוא אכן השימוש הנפוץ בו בימינו. למרות שהוא משמש עבור הדבקה של מרכיבי קמח והפיכתם לבצק, כיום ידועים גם החסרונות שלו.
רגישות לגלוטן הינה דבר שרבים אינם מודעים אליו ונוטה להתגלות רק בגיל מאוחר, אך היא מסוכנת ומובילה למחלת צליאק. שנית, הפחתת גלוטן במאכלים משפיעה לטובה על איכות החיים ומביאה לירידה במשקל.
רבים יודעים זאת אך חושבים שעל מנת לאכול אוכל מזין בנסיעות הם יאלצו להתפשר, אולם גלוטן לא חייב להיות חלק מהארוחות המוגשות בטיסות. אם ניקח לדוגמה טיסות לחו"ל באל על, למשל, נמצא שהן מציעות כיום מגוון רחב של ארוחות ללא גלוטן המזינות באותה מידה אם לא יותר מן הארוחות הרגילות.
בטיסות בהן מגישים ארוחות ללא גלוטן משתמשים בתחליפים טעימים ומזינים. אפשרות אחת היא להגיש תפוחי אדמה, בטטה ותירס השייכים למשפחת הירקות אך מכילים כמות גבוהה של פחמימות. אלו מזונות מומלצים עבור טיסות ארוכות וקצרות והם גם חביבים על כל הגילאים. בטטה לדוגמא עשירה בבטא קרוטן המשמש מקור עיקרי לויטמין A, בעוד תפוח אדמה ידוע בתור מרכיב תזונתי המכיל שני נוגדי חמצון חשובים.
אפשרות שנייה להגשת ארוחות ללא גלוטן בטיסות היא שימוש באורז. זהו דגן חד שנתי הגדל באיזורים טרופיים וסאב טרופיים בעולם. אפשר לשלב אותו עם מנות עיקריות וארוחות ביניים, הוא מזין וטעים ומחקרים מוצאים קשר בינו לבין הפחתת הסיכון למחלות סרטן, לב, סכרת, יתר לחץ דם, שבץ והשמנה.
אחד היתרונות הגדולים של הארוחות הבריאות במהלך טיסות לחו"ל באל על הוא השילוב של קטניות. בעוד בטטות, תפוחי אדמה, תירס ואורז נותנים מענה על צרכי הפחמימות, קטניות מכילות שפע של יתרונות תזונתיים.
הקטניות הנפוצות בטיסות הן בין היתר אפונה יבשה, חומוס, פולי סויה, עדשים, שעועית במגוון סוגים, תורמוס, לוביה ועוד. לא תמיד כל הקטניות הן חלק מהארוחות המוגשות בטיסה, אך גם נוכחות קטנה שלהן מביאה להבדל גדול בערך התזונתי.
הקטניות הן מקור לחלבון צמחי והן דלות שומן. יש בהן סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים לבריאות הלב, מערכת העיכול, איזון סכרת והרזיה. קטניות כוללות בתוכן מינרלים וויטמינים מסוג ברזל, אבץ, ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, סידן ואשלגן. הן טעימות מאוד ושייכות לאינדקס גליקמי נמוך. מתן תשומת לב לשילוב נכון של קטניות בארוחות יכול לייצר תחושת שובע ולהביא לשיפור משמעותי בבריאות.
בסופו של דבר, השקעת מחשבה באוכל הנכנס לגוף לא חייבת להפסיק כאשר עולים על טיסה לחו"ל. המודעות לתזונה נכונה היא כיום חלק בלתי נפרד מהשאיפה של חברות תעופה מצליחות. נוסעים המעוניינים להימנע מצריכת גלוטן יכולים ליהנות מארוחות מזינות וטעימות. ארוחות אלו מקלות על הטיסה ומבטיחות נחיתה רכה מאי פעם.