גלו-ווין משקה אוסטרי חורפי, הגלו-ווין מוגש במסעדות, פאבים ובארים ברחבי וינה, בימי הפסטיבלים דוכני הגלו-ווין מתמלאים בווינאים – צעירים ומבוגרים כאחד, כולם מסתובבים עם כוס גלו-ווין ביד שמחמם את הגוף והנפש בקור האוסטרי.
המתכון של הגלו-ווין נמצא בספר המתכונים המשפחתי כבר משנת 1938, תקופת המנדט הבריטי בישראל, מאז הוא עובר מדור לדור. את הגלו-ווין אנו נוהגים לשתות בימי שבתות חורפיות, בבית סבתא על פלטה של שבת היה מונח לו קומקום אלומיניום ישן ממנו נהג לשתות סבא את הגלו-ווין בשעה שחזר מתפילת השבת בבית הכנסת.
המתכון של הגלו-ווין פשוט להכנה, הילדים יכולים גם כן לטעום מהמשקה כיוון שבמהלך הבישול האלכוהול מתאדה, התוצאה מיוחדת במינה – שווה לנסות.
1 ליטר מיץ תפוחים טבעי
750 מי"ל יין אדום חצי יבש
2 מקלות קינמון
8 יחידות ציפורן
3 כפות סוכר
תפוח עץ אלכסנדר חתוך לקוביות
1. לוקחים סיר גדול ומוזגים לתוכו את היין ומיץ התפוחים.
2. מוסיפים לסיר את הסוכר, מקלות הקינמון והציפורן.
3. כאשר המשקה רותח מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוח העץ.
4. מבשלים כ – 20 דקות.
5. מוציאים את מקלות הקינמון .
6. מגישים חם בתוך כוסות יין.
1 |