גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

גלו-ווין

גלו-ווין משקה אוסטרי חורפי, הגלו-ווין מוגש במסעדות, פאבים ובארים ברחבי וינה, בימי הפסטיבלים דוכני הגלו-ווין מתמלאים בווינאים – צעירים ומבוגרים כאחד, כולם מסתובבים עם כוס גלו-ווין ביד שמחמם את הגוף והנפש בקור האוסטרי.

מתכון משפחתי

המתכון של הגלו-ווין נמצא בספר המתכונים המשפחתי כבר משנת 1938, תקופת המנדט הבריטי בישראל, מאז הוא עובר מדור לדור. את הגלו-ווין אנו נוהגים לשתות בימי שבתות חורפיות, בבית סבתא על פלטה של שבת היה מונח לו קומקום אלומיניום ישן ממנו נהג לשתות סבא את הגלו-ווין בשעה שחזר מתפילת השבת בבית הכנסת.

המתכון של הגלו-ווין פשוט להכנה, הילדים יכולים גם כן לטעום מהמשקה כיוון שבמהלך הבישול האלכוהול מתאדה, התוצאה מיוחדת במינה – שווה לנסות.

מצרכים :

1 ליטר מיץ תפוחים טבעי
750 מי"ל יין אדום חצי יבש
2 מקלות קינמון
8 יחידות ציפורן
3 כפות סוכר
תפוח עץ אלכסנדר חתוך לקוביות

אופן ההכנה :

1. לוקחים סיר גדול ומוזגים לתוכו את היין ומיץ התפוחים.
2. מוסיפים לסיר את הסוכר, מקלות הקינמון והציפורן.
3. כאשר המשקה רותח מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוח העץ.
4. מבשלים כ – 20 דקות.
5. מוציאים את מקלות הקינמון .
6. מגישים חם בתוך כוסות יין.
 
 

תגובות באתר: (3)
קטגוריות