אזור ים המלח מהווה מוקד משיכה עבור מי שרוצה ליהנות מטיפולי בריאות וגם מנופי מדבר מרשימים. רוצים לצאת לחופשה מפנקת בים המלח אך חוששים כיצד תסתדרו עם התפריט בחדר האוכל של המלון? הרגישות לציליאק לא אמורה למנוע מכם ליהנות מחופשה בבית מלון, אך היא תהווה גורם משמעותי בתכנון החופשה.
חופשה עם צליאק בים המלח
באזור ים המלח קיים מבחר גדול של מלונות ספא אשר מציעים מגוון טיפולי בריאות אשר תורמים לאיזון הגוף והנפש. הספא במרבית המלונות כולל סאונה, חדר כושר, ברכה עם מים מים המלח או מי מעיינות עם גופרית, ג'קוזי וכמו כן חדרי טיפולים.
תוכלו לבחור בין מגוון טיפולים מפנקים ומרגיעים- עיסוי שבדי, רפלקסולוגיה, שיאצו, עיסוי בעזרת אבנים חמות, טיפולי פנים, טיפול לסילוק רעלים מהגוף ועוד. בסוף שבוע בים המלח תוכלו ליהנות מחופשת בריאות ומאיכויות המרפא של הבוץ השחור ושל מי המעיינות החמים באזור, אשר עשירים במלחים ובמינרלים. בזכות כך הפך אזור ים המלח למוקד משיכה עבור תיירים מכל העולם, אשר מגיעים במיוחד לקבל טיפולי בריאות מסוג זה.
כאשר אתם בוחרים מלון בים המלח חשוב לבדוק מראש האם המקום ידידותי למי שזקוק לתפריט ללא גלוטן. לדוגמה, ברשת מלונות פתאל מציעים פתרונות לאורחים בעלי רגישות למרכיבי מזון שונים, כגון גלוטן, סוכר או לקטוז. התפריט ללא גלוטן מציע מגוון מוצרים- קורנפלקס ללא גלוטן, פסטה ללא גלוטן, לחם ללא גלוטן, פיצה ללא גלוטן, ושימוש באבקת מרק ללא גלוטן. עם ביצוע ההזמנה, חשוב להודיע למקום שיש לכם צורך בתפריט מיוחד.
התפריט הרגיל שמוצע בחדרי האוכל של המלונות מתאים לחולי ציליאק באופן חלקי בלבד- אומנם תוכלו ליהנות ממגוון סלטים ופירות אך חלק גדול מהתבשילים מכילים אבקת מרק עם גלוטן. מלבד המזונות שמכילים גלוטן באופן גלוי, כגון פסטה, בורגול, לחם ומאפים שונים, אתם תצטרכו לבדוק עם הטבח של המלון מה מותר לכם לאכול- לבדוק האם הפשטידה שמוגשת מכילה קמח עם גלוטן או האם התבשיל ירקות או המרק מכילים אבקת מרק עם גלוטן.
סביר להניח שהמבחר שלכם מתוך התפריט הרגיל יהיה יחסית מצומצם. לכן חשוב לבדוק מראש עד כמה מוכנים ללכת לקראתכם ולהתחשב בצרכים מיוחדים. חלק מהמלונות יפתיעו בנכונות לבשל במיוחד עבורכם תבשילים ללא גלוטן או להציע מוצרים שונים- למשל, פרכיות אורז כתחליף ללחם או אפילו לאפות במיוחד עבורכם לחם מקמח ללא גלוטן.
זה יאפשר לכם ליהנות מסוף שבוע בים המלח כמו כל אחד אחר, למרות המגבלה התזונתית. לבחירת מלון לבילוי סוף שבוע בים המלח היכנסו לכאן.
בתחום המזון ניתן לזהות שתי מגמות מנוגדות בהקשר של גלוטן: מצד אחד, יותר ויותר אנשים בוחרים להימנע ממוצרים עם גלוטן, לא רק חולי צליאק שחייבים להימנע מכך, אלא הרבה אנשים שמבינים שהימנעות מגלוטן תתרום למצבם הבריאותי.
מגמה זו היא תוצאה של עלייה במודעות בתחום הבריאות והתזונה הנכונה והיא הובילה לכך שכיום חברות שונות הוציאו לשוק מגוון מוצרים ללא גלוטן, כגון פסטות, לחמים, קרקרים ועוד. מצד שני, העובדה שיש בשוק יותר ויותר מוצרים מעובדים הובילה לכך שישנם הרבה מזונות שמכינים גלוטן, למרות שבאופן טבעי לא היינו מצפים למצוא בהם גלוטן.
הדוגמה הקלסית היא אבקת מרק עם גלוטן. כמובן שבמקרה של מחלת הציליאק אי אפשר לקחת סיכונים, וקריאת הרכיבים של כל מוצר הופכת להרגל. במקרה של חופשה במלון, יש צורך בקשר ישיר עם הטבח על מנת שתשמרו על בריאותכם.