בקופסת פח כחולה בפינת ארון המטבח, אחסנה סבתא את העוגיות הפריכות והטעימות שהוגשו לנו הנכדים יחד עם כוס משקה קקאו חם ומתוק.
בכדי להמיר את המתכוון ולהתאימו לצליאקים שלי השתמשתי במתכון המקורי של סבתא, רק שניתי את סוגי הקמחים. והרי לפניכם עוגיות שושנים ללא גלוטן
5 חלמונים
1 כפית מלח
400 גרם חמאה
גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס קמח חומוס
2 כוסות קמח טפיוקה
2 כוסות קמח מסובסד ללא גלוטן
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל
במעבד מזון עם מלוש מערבבים את החמאה (כשהיא מומסת), 5 חלמונים וגביע שמנת עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את שאר המצרכים של הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד (אחרת הבצק ידבק לכלי) ומכניסים למקרר לשעתיים עד שלוש.
מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל וממשיכים בהקצפה עוד לקבלת מרקם אחיד.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים
כל חלק מרדדים עם קמח ללא גלוטן לעלה דק, מורחים מהמילוי ומגלגלים לרולדה.
פורסים את הרולדה לעיגולים
כל עיגול מניחים בתבנית עם נייר אפיה כשהמילוי כלפי מעלה.
אופים בחום של 170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
בתיאבון !