אין יותר אוסטרי מעוגת תפוחי עץ, שטרודל ממולא במחית תפוחי עץ חמצמצה או עוגת תפוחים מעוטרת בסוכר וקינמון.
עוגות תפוחי העץ היו זמינות במטבחה של סבתא במשך כל השנה, בכל ביקור יכולתי להתענג על פרוסת עוגת תפוחים משובחת. הריח והטעם נשארו עד עצם היום הזה, גם כאשר ילדיי אובחנו כצליאקים הצלחתי למצוא את המתכוון האופטימלי לעוגת תפוחי עץ אוסטרית מקורית.
1 אבקת אפיה
250 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
4 חלמונים
כוס וחצי קמח טפיוקה
1/2 כוס קמח תפו"א
כוס וחצי קמח ללא גלוטן
ללוש לבצק אחיד
לקרר במקרר כשעה
10תפוחי עץ אלכסנדר מגורדים וסחוטים
חצי כוס עוגיות טחונות
1/3 כוס סוכר
1 כף קינמון
קולפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים.
מרסקים על פומפייה גסה.
סוחטים את המיץ מהתפוחים (מצטברת כמות של כוס ורבע)
מוסיפים לתפוחי עץ את שאר המצרכים, מערבבים לעיסה אחידה ונותנים לתערובת לנוח 10 דקות לספיחת הנוזלים.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
מרדדים חלק אחד על גבי תבנית עגולה בקוטר 28 .
על גבי הבצק מסדרים באופן אחיד את תערובת התפוחים.
מרדדים את השליש השני של הבצק ומניחים מעל תערובת התפוחים.
מערבבים שתי כפות סוכר + כפית אבקת קינמון ובוזקים למעלה.
מחוררים את בצק בעדינות בעזרת מזלג.
אופים בחום של 150 מעלות במשך שעה וחצי.