פסטה פוזילי (fusilli) - היא פסטה בצורת בורג, צורתה של הפסטה מקנה לה שטח פנים גדול ולכן היא מתאימה להגשה עם רוטב עשיר שיצליח לעטוף את הפסטה בכל שטח פניה.
לאחרונה החלה חברת ברילה לייבא לארץ פסטה ללא גלוטן בין מגוון המוצרים שניתן למצוא על המדפים נמצאת גם פסטה פוזילי ללא גלוטן
מצורף מתכון נפלא לפסטה פוזילי ללא גלוטן ברוטב רוזה, עם ירקות וריקוטה באדיבותו של מסימיליאנו די מטיו ל"ברילה">
1 חב' פוזילי ללא גלוטן, "ברילה"
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום גדול
1/3 חציל
1/3 זוקיני גדול
1/3 כוס שמן זית מעולה
1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום, "ברילה"
3 כפות שמנת לבישול
250 גרם ריקוטה טרייה
בשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול. ובינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפל, הזוקיני והחציל לקוביות קטנות (בגודל אפון). יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני, ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את קוביות הפלפל. מערבבים ומטגנים כשלוש דקות, ואז מוסיפים את הזוקיני והחציל. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את רוטב העגבניות, 3 כפות שמנת לבישול, ומבשלים כמה דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, יוצקים חצי כוס ממי הבישול, מערבבים ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מחלקים למנות ומעל כל מנה מניחים ריקוטה טרייה (רצוי למעוך אותה בממעך פירה לפני כן).
בתאבון !