גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

רולדה ללא גלוטן

זיכרונות הקיץ מהבית האוסטרי של סבתא מלווים תמיד באותן רולדות. עוגת ספוג ממולאות כל טוב. כך בחודשי הקיץ נהגנו לנסוע לחוף הים בתל אביב ומיד לאחר מכן לעלות לבית של סבתא ולהתענג על חתיכת עוגת רולדה ממולאת בקרם עשיר ומעוטרת בשבבי שוקולד איכותיים.

את הרולדות נהגה סבתא למלא במגוון טעמים, קרם וניל, שוקולד, קפה, מחית פירות, גלידה, בכל שבוע נהגה סבתא להפתיע אותנו עם רולדה אחרת, תפקידי היה ללקק את המגש ולא להשאיר פירור.

רולדה קיצית ללא גלוטן

היום התפקיד להפתיע את הילדים הגיע לידי ועם בוא הקיץ עשיתי את הספתח עם רולדת וניל וקפה ללא גלוטן, מדובר במתכון טעים ופשוט להכנה, מצורף המתכון להנאתכם.

מצרכים ל – 2 רולדות :

3 ביצים גדולות (מס' 1)
1 גביע יוגורט
1 גביע חלב (משתמשים בגביע היוגורט ככלי מדידה)
4 כפות סוכר
4 כפות קמח תפוח אדמה
4 כפות קמח טפיוקה
4 כפות קמח סויה
4 כפות קמח ללא גלוטן מסובסד
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
50 גרם חמאה מומסת

מילוי (עבור רולדה אחת)

1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל / שוקולד / קפה
מקציפים לקצף חזק כעשר דקות

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לבלילה אחידה ומנחים במקרר לרבע שעה

2. מחממים תנור ל – 200 מעלות.

3. בתבנית מרובעת גדולה מניחים נייר אפיה ומשמנים קלות עם חמאה.

4. יוצקים מחצית מכמות הבלילה ויוצרים מלבן גדול בגובה של כ – 3 מ"מ.

5. אופים בתנור כ – 10 דקות.

6. מקררים את הבצק האפוי כ – 5 דקות ובעזרת ניר אפיה חדש מגלגלים לצורת רולדה, ומנחים על השיש כשעה.

7. מכינים מלית למילוי (עבור כל רולדה בנפרד).

8. פותחים את הבצק על קרש חיתוך גדול , (מפרידים וזורקים את נייר האפיה).

9. מורחים שלושה רבעים משטח הבצק.

10 מגלגלים לרולדה ומצפים במילוי שנשאר מסביב.

11. מגרדים שוקולד מריר איכותי .

12. מכניסים למקרר לשעתיים לספיגת טעמים.

בתיאבון...

תגובות באתר: (2)
קטגוריות