גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

שזיפים ממולאים בבשר

שזיפים ממולאים ללא גלוטן

ארוחת חג מסורתית מורכבת מאותן מנות מיוחדות שעברו מדור לדור, תוך שמירה על המאפיין העדתי ורוח החג, בד"כ מדובר במתכון אחד או שניים שנשמרים בסודיות קנאית והופכים למנה המייצגת של המשפחה.

כאן מתחילה התחרות האין סופית לבחירת מרק העוף הטעים ביותר, הגיפלטע פיש, החריימה או הממולאים שאין להם סיכוי למתחרה פוטנציאלי. בכל בית אותה צפייה דרוכה לארוחת החג והגשת המנה אליה השתוקקנו בכיליון עיניים שנה תמימה.

אצלנו בבית היו אלא השזיפים הממולאים של סבתא, מנה מיוחדת שהוגשה רק בערבי חג, קציצות בקר נימוחות עטופות שזיפים ברוטב מתקתק מעוטרים בצנוברים קלויים.
אחרי שנים של תחנונים המתכון הועבר לידיי למען הדורות הבאים, אך כעת סבורני כי מן המנה הטעימה של סבתא צריכים להתענג כל עם ישראל, התוצאה הסופית – מנה שמימית של קציצות בקר עם שזיפים ללא גלוטן...

מצרכים מתכון לרוטב:

2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 כפות דבש או סילאן תמרים
2 כפות סוכר חום
3 כפות שמן קנולה
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית קינמון טחון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
2 כוסות מים חמים

אופן הכנת הרוטב :

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה בשמן קנולה.
ממיסים 3 כפות דבש בכוס מים חמים ומוסיפים לבצל, מבשלים כ – 5 דקות ומוסיפים את התבלינים : מלח, קינמון, פלפל שחור, סוכר וכוס מים.
מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוספים בעדינות את השזיפים הממולאים לסיר ומבשלים על אש קטנה שעה, במהלך הבישול יש לנענע את הסיר לעיתים קרובות על מנת למנוע הידבקות הממולאים לסיר

מצרכים לממולאים :

חצי קילו בשר בקר טחון (מומלץ צלעות / צוואר)
300 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעינים.
1/2 תפוח אדמה
1/2 בצל גדול
כפית מחוקה של מלח
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
ביצה טרופה
3 כפות פירורי לחם ללא גלוטן.
2 כפות שמן קנולה

אופן הכנת הקציצות:

מגרדים על פומפייה את הבצל והתפוח אדמה ומסננים את הנוזלים שנוצרים.
בקערה מערבבים את הבשר הטחון, תפוח האדמה והבצל, הביצה, פירורי לחם ללא גלוטן, מלח, קינמון, פלפל אנגלי ושמן קנולה, עד לקבלת עיסה אחידה.
בעזרת כפית יוצרים כדורי בשר קטנים בגודל כדור פינג פונג.
בקערה עם מים פושרים משרים את השזיפים המיובשים כ – 15 דקות.
עוטפים כל כדור בשר בשזיף ומניחים בעדינות בסיר של הרוטב.
מבשלים כשעה על אש נמוכה, כאשר במהלך הבישול יש לנענע את הסיר כל 5 דקות לצורך ערבוב הקציצות בתוך הרוטב.
בזמן ההגשה מעטרים את השזיפים הממולאים בצנוברים קלויים.


בתיאבון....

תגובות באתר: (0)
קטגוריות