תערוכת האוכל השנתית שהתקיימה באמצע חודש נובמבר בגני התערוכה בתל אביב, הצליחה להפתיע לטובה גם אותי. הרי מדובר בתערוכה מקצועית ברמה גבוהה, תערוכה בה מציגים חברות מזון את הפיתוחים והחידושים האחרונים בתחום האוכל בארץ ובעולם. ביקרתי בתערוכה, פגשתי את השחקנים החדשים והוותיקים והתרשמתי שבקרוב מאוד יהיה כאן הרבה יותר קל עבור הצליאקים.
אם בעבר היה קשה עד בלתי אפשרי למצוא יצרני מזון ללא גלוטן, הרי שהתערוכה הנוכחית היא סנונית נוספת למהפך בשוק האוכל הישראלי, עשרות יצרני מזון מצגים בגאווה מוצרים ללא גלוטן, מוצרים שפותחו בשנה האחרונה ובקרוב יהיו זמינים ברשתות השיווק ובתי הטבע.
בקרוב חדש על המדפים.. תערובת להכנת ופל בלגי מעולה ללא גלוטן, המאכל הסיני הפופולארי כיסוני הדים סם עשויים בצק אורז, כיסוני קפואים להכנת מהירה בבית ללא גלוטן, בנוסף טעמתי לחמים מיוחדים, עוגות עוגיות ונשנושי מעולים, צ'יפס גזר ללא גלוטן, בטטה או סלק.
תכירו שרל'ה ללא גלוטן, מאפים וקינוחים ללא גלוטן, אם שאר היצרנים בתערוכה הציגו את המוצרים ללא גלוטן כחלק מליין מוצרים רגיל, הרי שהביתן שתפס את תשומת ליבי היה הביתן של שרל'ה, ביתן נטול גלוטן לחלוטין.
שרל'ה מציעה מגוון מאפים ללא גלוטן, עוגיות מלוחות, מקלות מלוחים, פיצה מוכנה קפואה, לחמים ועוד מגוון מוצרים באיכות מעולה ללא גלוטן. בימים שקדמו לתערוכה הצליחה שרל'ה לקבל אישור רשמי שמכתיר את שלל המוצרים נטולי גלוטן ומאז הצליאקים שלנו נהנים משלל מאפים מעולים.
השנה תהיה שנה טובה וקלה יותר לצליאקים שלנו, מגוון גדול של מוצרים ללא גלוטן יכנסו לשוק, ההיצע הגדול יעזור לכל צליאקי בישראל לקבל מבחר מאכלים נטולי גלוטן. אך יחד עם זאת נשאר בתקווה שבתערוכת האוכל בשנת 2014 נמצא עוד יותר יצרנים שיבינו כי מדובר בפלח שוק הולך וגדל של אנשים רגישים לגלוטן.