תפוח עץ הוא מרכיב חשוב במטבח האוסטרי, האוסטרים אוהבים לאכול תפוחי עץ במיוחד בצורתו הווינאית עוגת שטרודל תפוחי עץ איכותית עליה בזקו אבקת סוכר ולצידה קצפת משמנת מתוקה או רוטב וניל איכותי.
עם השנים גילינו שהחלק הכי טעים בשטרודל תפוחי עץ הוא המילוי, אז על מנת לחסוך את הקלוריות המיותרות של הבצק נהגה אימא להכין בימי השבת הקרים תפוחי עץ אפויים בתנור אותם נהגנו לאכול חמים או קרים - מנה פשוטה בטעם של קיסרי וינה.
ההכנה של תפוחי עץ אפויים בתנור היא קלה ופשוטה.... אז בהצלחה !
8 תפוחי עץ אלכסנדר (חמוץ-מתוק)
2 כפות סוכר
כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים.
1/2 כוס מים
1. מוציאים את הגרעינים ממרכז התפוח בעזרת חורץ גרעינים.
2. יוצרים מסביב לתפוח 2-3 חורים (למנוע התפוצצות של התפוחים בתנור).
3. מניחים את התפוחים בתבנית פיירקס ומפזרים במרכז התפוח את האגוזים הקצוצים
4. מערבבים את הסוכר והקינמון בחצי כוס מים ובעזרת כף יוצקים מעל התפוחים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות במשך שעה וחצי.
6. בזמן ההגשה אפשר להזליף סירופ שוקולד / מייפל (לא חובה).
בתיאבון .......