גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

תפוח עץ ממולא בבשר עם דבש וצנוברים

מנה חגיגית לראש השנה

ערב ראש השנה מתקרב וכמו בכל שנה מנסים למצוא מנה מיוחדת שתוגש ברוב כבוד והדר לשולחן החג. חשוב שהמנה תהא בעלת מרכיבים אופייניים לראש השנה או בקיצור תשתלב עם התפוח והדבש. ואם אכן כך הדבר, אז מדוע שלא נכין מנה מיוחדת במינה: תפוח עץ ממולא בבשר עם דבש וצנוברים

מצרכים:

10 תפוחי עץ גרנד-סמיט (גודל בינוני)
1/2 קילו בשר בקר טחון
3 כפות דבש
1/2 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/4 כפית שטוחה קינמון טחון
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן קנולה
1 כפית סוכר + 1/4 כפית קינמון טחון (מעורבבים)
חופן צנוברים קלוי במחבת

אופן ההכנה:

שלב ראשון - הכנת התפוח למילוי:

חותכים את חלקו העליון של התפוח, מוציאים את הליבה עם החרצנים ובעזת כפית פריזאית מרוקנים את תוכנו של התפוח.

שלב שני - הכנת המילוי:

מטגנים על אש נמוכה את הבצל הקצוץ עם השמן, שהבצל זהוב מוסיפים את פנים התפוח שרוקנו. ממשיכים בטיגון עד קבלת עיסה ומוסיפים את הדבש והתבלינים:
1/2 כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון, 1/4 כפית שטוחה קינמון טחון.
מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומבשלים עד לאידוי הנוזלים. מפזרים את הצנוברים למעלה.

שלב שלישי - הרכבת המנה והאפייה

בעזרת כפית ממלאים את התפוחים בבשר והצנוברים. מכסים את התפוחים עם החלק העליון שחתכנו ומוסיפים בתבנית חצי כוס מים.
מפזרים מעל התפוחים את הסוכר והקינמון ואופים בחום של 150 מעלות כ- 20 דקות (עד שהתפוחים מתרככים) ומגישים לשולחן.

בתיאבון ושנה טובה ומתוקה!

תגובות באתר: (0)
קטגוריות