תזונה טבעית ללא גלוטן היא אלמנט מפתח בטיפול בחולי צליאק. תזונה טבעית, נכונה, מוקפדת ומאוזנת, המדירה מזונות המכילים את רכיב הגלוטן, משחקת תפקיד חשוב בתהליך ההתמודדות של החולים ובמניעת הידרדרותה של מערכת החיסון בגוף, זאת כאמור, עקב רגישות החולים לרכיב הגלידאין המצוי בחלבון הגלוטן.
הטיפול התזונתי הוא הפיתרון היחיד, העומד כיום על הפרק עבור חולי צליאק, זאת מפאת העובדה, כי טרם נתגלתה תרופה, המטפלת במחסור הגנטי באנזים האמון על פירוק חלבון הגלידאין בגוף.
הקושי במציאת האיזון התזונתי, וההקפדה על תזונה טבעית ללא גלוטן, לאורך כל החיים, איננה עניין של מה בכך עבור חולי הצליאק, זאת לנוכח העובדה, כי תרבות האוכל המערבית מושתתת ברובה, על רכיב הגלוטן, הנמצא כמעט בכל מוצרי המזון כיום, מלחם ומוצריו, ועד מוצרי חלב, נקניקים, חטיפים, דברי מתיקה, ועוד.
חוות הבריאות מצפה אלומות, מקנה לחולים הסובלים ממחלת הצליאק, את הכלים להתמודדות נכונה, מאוזנת וטבעית עם המחלה. זאת באמצעות שיטה המציעה אורח חיים טבעי ובריא, המושתת על תזונה טבעית, אורגנית וחיה המדירה גלוטן, עשירה באנזימים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, כלורופיל וחומצות אמינו, המסייעים לתהליך פירוק המזון, עיכולו ופינויו, ותורמים לניקוי הגוף והתחדשותו, חיזוק המערכת החיסונית ומניעת מחלות, באמצעות הקפדה על תזונה טבעית.
במאמר הבא, נבחן אילו בעיות רפואיות עשויות להתעורר בקרב חולי צליאק, נבין מהו תפקידה של תזונה טבעית ללא גלוטן בשמירה על בריאות החולים, וכיצד חוות הבריאות מצפה אלומות, יכולה לסייע לחולי צליאק.
בתמונה: בחורה רוכבת על אופנים בשטחים הפתוחים של הטבע
חסרים תזונתיים, הנובעים מאי ספיגה של מינרלים וויטמינים חיוניים, שאינם מסיסים בשומן, לרבות: אבץ, ברזל וסידן, עשויים לגרום להתפתחותן של בעיות רפואיות ומחלות בקרב חולי צליאק, לרבות: הפרעות עצביות, ניוון שרירים, הפרעות בתפקודי כבד ובעיות עור.
עד היום, לא נמצאה תרופה המסוגלת לסייע בפירוק נוגדני הגליאדין בקרב חולי צליאק, אולם הטיפול המניעתי היחידי, המוצע כיום לחולים, הוא הטיפול התזונתי. טיפול זה, כרוך בהימנעות טוטאלית ממזונות, המכילים גלוטן, כלומר, התבססות על תזונה טבעית ללא גלוטן לכל החיים. על חולי צליאק להקפיד על תזונה טבעית ללא גלוטן ולהימנע מאכילת: מיני דגנים (למעט תירס ואורז) ומוצריהם, מעדני חלב למיניהם, לחם ומוצריו, פסטות, אטריות, מיני מאפים ובצקים, מוצרי מזון מעובדים, מיני חטיפים וממתקים, נקניקים ונקניקיות, משקאות חריפים המכילים מאלט (סוכר דגנים) ומופקים מחיטה או שעורה, שניצלים או דגים המצופים בפירורי לחם, ואף מוצרי קוסמטיקה, המכילים גלוטן (כגון ליפסטיקים וקרמים).
לעיתים קרובות, נוסף לרגישותם של חולי צליאק לגלוטן, עשויה להתלוות גם רגישות ללקטוז החלב.
שינוי אורח החיים ומעבר אל תזונה טבעית ללא גלוטן הוא עיקרון מהותי, בטיפול במחלת הצליאק. אנשים החולים בצליאק, סובלים ממחסורים תזונתיים חמורים ותסמינים, הנגרמים עקב מחסור בנוגדני גליאדין, הגורם לאי ספיגה של ויטמינים חיוניים בגוף, ולכשל בפירוק המזון, עובדה העשויה לחולל מחלות. תזונה טבעית ומאוזנת, המדירה גלוטן, הינה חיונית למען שיקום מערכת העיכול ולמען חיזוק המערכת החיסונית של חולי צליאק.
חוות הבריאות מצפה אלומות, מעניקה את המענה הטיפולי השלם, עבור אנשים הסובלים ממחלת הצליאק, זאת באמצעות תזונה טבעית ייחודית של באכילת מזון טבעוני, חי ולא מבושל (Raw Food). זוהי דרך חיים, המסייעת לתהליך פירוק המזון במערכת העיכול, לחיזוק מערכת החיסון, לאיזון הגוף, להתחדשותו ולמניעת מחלות.
מטרת החווה, להקנות לאנשים הסובלים ממחלת הצליאק, כלים מעשיים להתמודדות טבעית, בריאה ונכונה עם מחלתם, זאת על ידי אימוץ אורח חיים מזין, המושתת על תזונה טבעית - תזונה אורגנית, הדוגלת
שיטה ייחודית זו, המבוססת על שיטת הריפוי הטבעית של דוקטור אן ויגמור, מאמינה כי האדם אמון על ריפוי מחלותיו. סדנאות התזונה המועברות בחווה, מקנות לסובלים ממחלת הצליאק, כלים פרקטיים לניהול אורח חיים בריא, המבוסס על תזונה טבעית ללא גלוטן, עשירה בויטמינים, מינרלים, כלורופיל וחומצות אמינו, מפחיתה את הסיכון למחלות, מחזקת את המערכת החיסונית, מסייעת למערכת העיכול, ותורמת לניקוי הגוף והתחדשותו.
תזונה טבעית זו, מבוססת על: ירקות, פירות, עלים, נבטים, קטניות, מיני אגוזים וזרעים, מיצים טבעיים, ועוד. זוהי תזונה טבעית, המדירה מזונות אלרגניים או מזונות ממריצים, המכילים גלוטןן (כגון: לחם ומוצריו) לקטוז, קפאין, קקאו, אלכוהול וניקוטין, בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב ומוצריו, שוקולד, סוכר, חטיפים וממתקים. אלטרנטיבה זו, מציעה דרך חיים בריאה להתמודדות עם המחלה, באמצעות תזונה טבעית, מאוזנת וללא גלוטן, המחיה את הגוף והנפש.
תזונה טבעית על פי שיטת מצפה אלומות היא חגיגה של בריאות וטעמים, המאפשרת לנהל אורח חיים קולינארי מאוזן ואנין. והרי לכם, דוגמא...
מתכון קרקר מנצח, ללא גלוטן – על פי שיטת תזונה טבעית של "מצפה אלומות"
אנו בחוות הבריאות מצפה אלומות, מאמינים כי תזונה טבעית ללא גלוטן, לא צריכה להיות משעממת... שהרי גם תזונה טבעית, אורגנית ובריאה, יכולה להיות אנינה וטעימה, ממש כמו הדבר האמיתי (לחם – רחמנא ליצלן).
ובדיוק לשם כך, ריכזנו עבור אנשי הקהילייה הרגישה לגלוטן, את מתכון הקרקר הבא, ללא גלוטן, המושתת על עקרונות של תזונה טבעית.
מצרכים:
3 גזרים חתוכים
1 בצל חתוך
1 קישוא חתוך גס
½ כוס פטרוזיליה
1-2 שיני שום קצוצות
2 כוסות של גרעיני חמנייה קלופים, שהושרו ארבע שעות בתוך מים ויובשו.
כפית מלח אטלנטי
1.1/3 כוסות של פשתן אשר הושרה בתוך מים (3 כוסות) למשך שש עד שמונה שעות.
כפית וחצי תבלין איטלקי, לרבות: אורגנו, מיורן ובזיליקום.
כוס אחת של "פסולת" גזר, הנותרת לאחר סחיטת מיץ הגזר.
** לבחירתכם, ניתן גם להוסיף ½ כוס של עגבניות מיובשות, אשר הושרו קודם לכן במים למשך שעתיים.
אופן ההכנה:
1. יש לטחון במעבד מזון את הגזרים, הקישוא, הבצל, שיני השום והפטרוזיליה, ולהעבירם לקערה נפרדת.
2. יש לטחון במעבד המזון את גרעיני החמנייה.
3. יש להוסיף את תערובת הירקות מן הקערה הנפרדת.
4. יש להוסיף לעיסה כולה את פסולת הגזר, התבלינים והמלח.
5. יש להוסיף את זרעי הפשתן ולערבב את התערובת היטב וניתן לפזר מעט פטרוזיליה ובצל קצוץ מעל.
6. יש לשטח את התערובת בצורה שווה (על גבי דפי טפלקס או נייר אפיה), בעובי חצי ס"מ, ולחרוץ חריצים לאורכה ולרוחבה של העיסה השטוחה.
7. יש לייבש את הקרקרים באמצעות השמש, באמצעות תנור טורבו שחומם ל –50 C° (עם דלת פתוחה מעט) או באמצעות מייבש מזון שחומם ל – 105 מעלות פרנהייט, למשך 10 עד 12 שעות. כאשר צד אחד יבש יש לקלף את דף הטפלקס או נייר האפיה, להופכו וליבשו עוד 12 שעות.
8. את הקרקרים ניתן לאחסן בקופסא מפלסטיק, לאחר התקררותם.
אופן ההגשה:
ניתן לפזר מעט בזיליקום ובצל קצוץ מעל לקרקרים, ולהגיש. בתיאבון!.
לסיכום, חוות הבריאות מצפה אלומות מקנה לכם את הכלים להתמודדות נכונה עם מחלת הצליאק, באמצעות תזונה טבעית, ייחודית וללא גלוטן, התורמת לבריאות הגוף.
|