גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

אוכלים צליאקית

אוכלים צליאקית - מבשלים ללא גלוטן

לארגן ארוחת ערב בבית עם ילד צליאקי משלבת בחובה מספר רב של שיקולים. מחד אתם רוצים שלכולם יהיה מה שהם אוהבים, ומאידך יש לקחת בחשבון את הצרכים המיוחדים. אז איך מצליחים לבשל בין הטיפות ולהשביע את כל הפיות?

היום, עם כל המודעות וכל חנויות הטבע שנפתחות כמו פטריות אחרי הגשם, לכלכל ילד עם צליאק באוכל המתאים לו הופך להיות משהו יחסית נוח אבל לא זול. כאשר מכניסים לתוך המשוואה את כל הפקטורים, אנחנו מגלים כי ה"טרחה" בלהתארגן נכון היא יחסית מאוד קטנה, אבל כיצד עושים זאת בלי לקפח אף אחד מבני המשפחה? כיצד עושים זאת עם חינוך נכון לילד עצמו, אבל בלי שירגיש סוג ב'? איך עושים זאת בלי לפשוט את הרגל או היד?

להכין אוכל בשביל כולם!

באופן עקרוני המשפט הזה בכל בית רגיל הוא עניין שבשגרה. בבית רגיל, אם חוזרים מאוחר או סתם מתחשק לשבור שגרה, מכינים איזה פיצה וכולם מבסוטים. בבית עם ילד צליאקי צריך לחשוב על הדברים האלה ולהכין דברים שגם מתאימים לו מצד אחד, ומצד שני אנחנו גם לא רוצים להתייצב אחרי עשרים שנה מול אחיו ולשמוע תלונות על איך אצלנו בבית אף פעם לא אכלו פסטה או לא היה לחם נורמאלי.

גם בבית עם ילד שהוא בררן באוכל ושחוץ משניצל וצ'יפס הוא לא מוכן לאכול כלום, אנחנו עשויים לשמוע את אותן התלונות. וכמו ששם מתמודדים, גם כאן הפתרון הוא לעבוד מסביב למגבלות. למזלנו, היום יש ליין שלם עם מוצרים מיוחדים ללא גלוטן ואפשר להכין את הכל. אז במקום להכין סיר פסטה אחד, מכינים עוד מנה עם פסטה ללא גלוטן ושמים חלק מהרוטב מראש בצד לפני שמתמודדים עם שאר המורעבים. אותו הדבר עם הפירורים לשניצל: מכינים קודם לצליאקי ואז לכל השאר. יש גם הרבה אתרים ששולחים בדיוור ישיר מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ושווה להתחיל להתנסות ולגוון לכולם.

ללמוד לחיות בשלום ללא גלוטן

הרבה הורים כיום, במסגרת הניסיון לגונן על הילדים, הופכים את כל הבית לבית ללא גלוטן. בעוד שזה נחשב לבריא יותר לחיות ללא גלוטן, צריך לחשוב כמה אנחנו באמת עוזרים לילד והאם זה לא בעייתי. ילד שגדל בבית, שבו הכל מותר לאכול לא לומד שיש עליו מגבלות. כאשר הצורך לחיות עם המגבלות בסוף יגיע והוא תמיד מגיע, למשל אם ירצה להחליף כריכים בית הספר, אז הבעיה תתגלה גם כקושי.

דיאטה היא מילה שמקורה ביוונית ומשמעותה דרך חיים. כאשר ילד צליאקי לומד כדרך חיים, שיש דברים שאסור ויש דברים שמותר, הוא חי עם זה בשלום. כאשר הוא רגיל שהכל מותר ופתאום מגלה שלא כך זה בדיוק, הוא חווה את אותה התמודדות של ילד עם נטייה להשמנה שצריך להימנע מצ'יפס, שניהם מרגישים מקופחים ואולי אפילו סוג ב'. חינוך לדרך חיים לצד הגלוטן אך עם מודעות לבעיה, היא הדרך ליצור לילד דרך חיים ותחושה של השלמה.

אוכלים נכון ולא נוגסים בחיסכון

נכון שהיום ניתן להשיג כמעט את כל סוגי המזון שיש עם גלוטן, כאוכל המותאם לחולי הצליאק. הבעיה מתחילה בתפיסת יצרני האוכל נטול הגלוטן את חולי הצליאק כממוקמים דמוגרפית בעשירון העליון. המחירים של המצרכים הם בדרך כלל פי שלוש, אם לא פי ארבע, ממוצרים רגילים הקיימים בשוק.

כאשר עושים קניות חשוב, כמו בכל נושא אחר, לעשות סקר שוק ולחזור על כך אחת לכמה חודשים. יכול להיות שחנות אחרת פתאום נפתחה או שהשנייה מציעה מחירים יותר טובים. נרשמים לאתרים ללא גלוטן ושמים לב למה שמגיע בדיוור הישיר. הרבה פעמים מדובר במבצעים טובים שכדאי לדעת עליהם. דבר נוסף, השתמשו במוצרים ללא הגלוטן רק לילד עם הצליאק. למרות הטרחה הרבה, הכרוכה בלהחליף את פירורי השניצלים באמצע הטיגון, זה ממש עושה את ההבדל.

מאת: יעל שי דקל

תגובות באתר: (0)
קטגוריות