גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

צליאקים צולחים את החג

ארוחות חג ללא גלוטן

זוכרים את הזמנים שבהם כדי להאכיל חולה צליאק היינו צריכים לנדוד עד לבתי טבע מרוחקים כדי שהמסכנצ'יק לא ימות מרעב? ואיך הרגשנו נורא כשבלסנו את ארוחת החג בעוד האומלל היה מכרסם פת חרבה? הלילה הזה כולנו צליאקים וכולנו מסובין לשולחן החג ומלקקים אצבעות מארוחה נטולת גלוטן שאיש לא יחשוד בה שהיא כזו.

לפתע מלאו מרקעינו במצועפי עיניים, שסיפרו כיצד דיאטה נטולת גלוטן הפכה אותם מאומללים מוכי שכבות שומן וסוכרת לרזים ומלאי ברק. ההימנעות מהגלוטן הפכה לטרנד מוביל ומפעלים לייצור מזון נטול גלוטן צצו כפטריות לאחר גשמי מונסון. נכון, המחירים עדיין גבוהים משהו, אבל גם ה"בריאים" שבמשפחה נשבעים שההימנעות מגלוטן עושה להם טוב בנשמה והחלו להתמכר. הפסקנו מלשקשק מפחד כשעלינו לארגן ארוחת חג "צליאקיות" והכנתן הפכה לאתגר מלא כיף.

חיטה ב"כאילו"

קחו למשל את חג הסוכות. אפילו שלא הכתיבו לנו מנהגי אוכל קבועים, מקובל לאכול מפירות וירקות העונה, יען כי מדובר כאן בסיום עונת החקלאות ואיסוף התבואה.

בתנ"ך מוזכרים שבעת המינים וניתן להם כבוד. חיטה ושעורה הן לא בקטע, אבל אפשר לזייף קצת עם חלה שנראית בדיוק כמו אחת שנעשתה מהקמח המוקצה, אותה ניתן לרכוש קפואה ולהתענג על הריח המטרלל כשמכניסים אותה לתנור.

כמה מנות מתוקות ויצירתיות יגוונו את מנות הבשר והדגים.

לגבי השעורה, אפשר להפעיל קצת יצירתיות. מה יש, שומשום לא טוב?  נסו את כדורי העוף המצופים: חזה עוף קצוץ מעורב ברוטב סויה נטול גלוטן, ביצה וקמח כשר לצליאקים מגולגל לכדורים בתוך שומשום ואפוי בתנור ב-190 מעלות למשך עשרים דקות. אחרי האפייה שופכים עליהם רוטב סויה מעורבת בדבש או סילאן. אגב - הסילאן הוא דבש תמרים, עוד אחד משבעת המינים.

התמרים ראויים לעוד קצת  התייחסות. נשמור בפריג'ידר שייק תמרים מדהים לסוף הארוחה: שתי כוסות תמרי מג'הול מגולענים, חצי כוס שמנת מתוקה, שש כפות גלידה וניל בלי קשקושים, עוגיות ועמילנים – רצוי טהורה ובדוקה כמו של בן אנד ג'ריס, ופתיתי שוקולד לקישוט. חותכים את התמרים לשניים, מערבבים בבלנדר עם השמנת המתוקה, מוסיפים את הגלידה ומערבבים לשייק. לפני ההגשה מפזרים מעל את פתיתי השוקולד.

ירק מלאכים

התאנים מוגשות אפויות בקרם פרש. בוחרים שמונה תאנים סקסיות במיוחד, חורצים איקס בראשיהן ומניחים בתבנית אפייה. מכינים סירופ משלושת רבעי כוס סוכר ו 60 גר' חמאה  מומסים ומעורבים בארבע כפות ברנדי ויוצקים על התאנים . אופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות. את הנוזלים שנאספו בתבנית מעבירים למחבת והופכים אותם בזהירות לקרמל על אש קטנה. שמים בתוך כל תאנה כפית קרם פרש, מטפטפים את הקרמל מלמעלה ומקשטים באגוזים קצוצים.

את החוב לרימון , פרט לסלט החסה ברוטב חרדל ודבש המעוטר בגרגירי רימון, אפשר לגוון בחטיפי גבינת חלומי ברוטב רימונים: 250 גר' גבינת חלומי חתוכה לרצועות, חצי כוס קמח אורז או תפוחי אדמה, שמן זית לטיגון (זית – עוד אחד משבעת המינים למי שהתעניין) חצי כוס גרגירי רימון ורכז רימונים שנמצא בחנויות הטבע. טובלים את החלומי בקמח ומטגנים בשמן עד להשחמה. מניחים על צלחת הגשה חגיגית ומפזרים מעל רכז רימונים וגרגירי רימון. אפשר לקשט בעלי נענע קצוצים.

קצת משמין, אבל עד החג הבא יש לנו המון זמן .

הגפן מיוצגת על ידי יין או תירוש.

סוד השולחן החגיגי הוא בהגשה יצירתית וססגונית: סלט כרוב לצד כבד קצוץ, עלי בייבי רעננים ועגבניות שרי אדומות, פרחים, נרות ואלמנטים שיהפכו את שולחן החג לחגיגה אמיתית.

תגובות באתר: (0)
קטגוריות