כשחושבים פיקניק חושבים מפה משובצת, סל מקש וכריכים. הסתיו כבר הגיע ואוטוטו החורף כאן ואלו עונות נפלאות לפיקניק. ההיערכות לפיקניק עם חולה צליאק שצריך מאכלים ללא גלוטן דורשת מעט יותר מחשבה, אך בהחלט ניתן להכין סל מעניין וללא קושי מיוחד. להלן הצעה לסל פיקניק חגיגי וטעים ללא גלוטן.
בוני התפריטים של חברות קייטרינג או של גני אירועים יודעים כבר להציע מנות מצוינות ללא גלוטן. כשרוצים לצאת לטבע עם סלסלת סנדוויצ'ים מרהיבה עשויים מלחם ללא גלוטן, יש בפנינו אתגר.
בתמונה: זוג נהנה מארוחה בפיקניק
ארוחה נגישה לצליאק - ללא גלוטן מצריכה היערכות, ובמיוחד ארוחה המבוססת על לחם. הבעיה עם כריכים מלחם ללא גלוטן היא, שהם עלולים להפוך להיות ספוגים, ולא תמיד ישרדו עד הארוחה. אפשרות אחת היא להכין לחם מטוגן, כך נשדרג את הלחם, נשמור על טעמו ואפילו נשפר אותו. אפשרות אחרת היא לא להכין סנדוויצ'ים אלה לקחת את הלחם בשלמותו ולהרכיב ממנו כריכים בפיקניק עצמו.
לצד הלחם כדאי להביא מנות מאזטים שמבטיחות הנאה מהאוכל וגיוון. המאזטים הן מנות קטנות שמבוססות על ירקות שונים, טריים או אפויים. ניתן להכין סלט ירקות אבל להקפיד להכין אותו ביום הפיקניק, וכן מטבוחה , טחינה, סלטי כרוב שונים, סלט אבוקדו – אלה עמידים, ויהיו מצוינים גם אחרי יום טיול ארוך.
עוד אפשרויות הן: מוס טונה ומבחר גבינות מוכנות. ניתן גם להכין כמה מטבלי גבינה בעצמכם על ידי ערבוב של גבינה לבנה עם עשבי תיבול שגדלים בגינה כדוגמת עירית, שמיר או שום.
ארוחה בבית או באולם אירועים לא יכולה להסתיים ללא הקינוחים. מנת הקינוח הראשונה שהיא גם טעימה וגם בריאה, היא כמובן פירות. ניתן לשדרג ולהגיש אותם בצורה מעניינת ונעימה: את המלון לחתוך לעיגולים בעזרת כף העיגולים. בעזרת חתכנים של עוגות ניתן להכין כוכבי אגס או לבבות אפרסמון. אחרי שהכנתם את הדברים בצורות שונות ניתן להשחיל אותם על שיפודים, ולכבד כל אחד בשיפוד צבעוני וטעים.
לצד הפירות ניתן לשלוף גם עוגות ועוגיות שהכנתם או קניתם, וכמובן לא לשכוח את ערכת הקפה. והנה אתם מציעים ארוחה נהדרת שלא תבייש תפריטים של אולם אירועים.
ולסיום, אם יש לכם אפשרות, תמיד כיף להדליק מדורה ולשבת לצידה. אפשר לצלות מרשמלו, להכין תה צמחים ולשדרג את הכיף.
מאת: יעל שי דקל
|