עם התגברות המודעות לנזקי הגלוטן לשומרים על בריאותם ומשקלם קשה לפעמים לזהות מי מהמתגודדים ליד מדפי המזון נטול הגלוטן סובל מצליאק ומי סתם "מתחפש".
גם בעלי המסעדות הצטרפו לשמחתנו למגמה והחלו להגיש מנות וקינוחים נטולי גלוטן.
המפעלים לייצור מזון לחולי הצליאק גם עלו על הגל ומזרימות לחנויות שפע מעדנים נטולי גלוטן שהם תאווה לחיך, המוצלח שטעמתי השנה היה מבית היוצר של גרין לייט, אוזני המן באיכות הגבוהה ביותר שאפשר לבקש.
עוד בטרם חשבו הילדים למה יתחפשו השנה נתמלאו מדפי חנויות הטבע ומספר לא מבוטל של מרכולים באוזני המן נטולי גלוטן במילויים שונים, כך שאין כל חשש שאחד העוללים יביט בעיניים כלות ב"אוזניים" האסורות הנטרפות בפיותיהם של חבריו. ה"אוזניים" שלו יהיו איכותיות ובריאות יותר.
'כשנכנס אדר מרבין בשמחה' - ומה משמח יותר מאפייה ביתית של אוזני המן בשיתוף הילדים? בהשקעה מינימאלית ניתן לאפות כמות גדולה במילויים האהובים. ולמותר לציין את ריח האפייה המשכר שימלא את הבית. למה שלא תחזרו אל המנהג החביב שכמעט נשכח והכינו בבית משלוחי מנות.
באתר קהילה ללא גלוטן תוכלו למצוא מגוון מתכונים נטולי גלוטן לאפיית אוזני המן, ולמתעצלים לחפש – הנה אחד שהוא קל להכנה ומפליא בטעמו:
לבצק:
200 גר' חמאה
1 ביצה
100 גרם אבקת סוכר
כוס קמח טפיוקה
כוס וחצי קמח ללא גלוטן (הקמח המסובסד)
אפשרויות למילוי אוזני המן לפי טעמכם האישי:
למילוי תמרים:
200 גרם ממרח תמרים,
כפית קינמון טחון,
100 גרם אגוזי מלך קצוצים.
למילוי פרג:
450 גר' פרג טרי טחון,
350 מ"ל חלב,
100 גר' חמאה,
250 גר' סוכר,
2 כפות דבש סמיך.
מבשלים את החלב עם הסוכר הדבש והחמאה עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת תתחיל לבעבע, מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
כאן אפשר לשתף את הילדים במלאכת ערבוב המלית ולהשגיח שלא ידחפו יותר מדי אצבעות כדי לטעום את התערובת המפתה.
אפשר להוסיף לפרג צימוקים, תמצית וניל אמיתית, אגוזים קצוצים או רסק תפוחי עץ.
מילוי אהוב הוא חלבה מעורבת בממרח חלבה או חלבה מעורבת בממרח שוקולד.
הכנת הבצק:
לשים ב"גיטרה" של המיקסר את הביצה, אבקת הסור ומקציפים, מוסיפים את החמאה , לאחר שהחמאה, הביצה והסוכר התאחדו – לעצור את הלישה ולהוסיף את הקמח, אבקת האפייה, עד לקבלת בצק אחיד. לא לערבב יתר על המידה.
מקררים במקרר לפחות חצי שעה
על משטח מפזרים מעט קמח נטול גלוטן ומרדדים בזהירות בצק לעובי של 2-3 מ"מ. בעזרת כוס יוצרים עיגולים ועליהם יוצקים בכפית בעזרת הילדים את המלית במרכזו של כל עיגול. ושוב – לא להגזים בטעימות!
מקפלים את העיגולים לצורת אוזן ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה. לאחר האפייה אפשר לפזר על אוזני המן אבקת סוכר.
לתוספת השמחה אין קל מלהכין מעדני קורנפלקס ושוקולד:
קופסת קורנפלקס לא ממותק נטול גלוטן
400 גרם שוקולד מריר משובח
200 גרם שוקולד חלב - (שווה)
3 כפות חמאה מומסת
מנז'טים קטנים מנייר
ממיסים בסיר גדול את השוקולד ומערבבים עם החמאה
מורידים מהאש, מוסיפים קורנפלקס ומערבבים (בעזרת הילדים) היטב עם השוקולד. ונא לא לטעום מהסיר כל הזמן!
ממלאים באמצעות כף את המנז'טים וממתינים לקירור. כשהשוקולד נקרש ניתן לאכסן את המנז'טים הממולאים בקופסה במקרר.
ואפשר להכין בקלי קלות מעדן נוסף - עוגה מפצפוצי אורז:
6 כוסות פצפוצים,
חצי כוס סוכר,
כף שטוחה של קפה נמס מגורען,
3 כפות שטוחות של קקאו,
3 כפות דבש סמיך,
150 גר' חמאה,
2 כפות ברנדי / ליקר שוקולד
חצי כוס אגוזים קצוצים גס.
ממיסים בסיר את החמאה והסוכר על אש קטנה. מוסיפים תוך בחישה את הקקאו, הקפה והדבש, מנמיכים את האש ומבשלים למשך חמש דקות נוספות.
מסירים מהאש ומקררים לזמן מה. שופכים לקערה גדולה את פצפוצי האורז, ויוצקים מעליהם את קרם השוקולד בעודו חמים. מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את האגוזים ואת הליקר.
משטחים בתבנית, מכסים ושומרים במקרר לכמה שעות עד שהעוגה תתקרש וניתן יהיה לחתוך אותה לריבועים. ניתן לשים כל ריבוע במנז'ט נייר.
והנה אתם מוכנים עם משלוחי מנות נפלאים וייחודיים המתאימים לכולם.
פורים שמח ונטול גלוטן לכולנו.
|