סלט חצילים עם טחינה – סלט ים תיכוני קל להכנה מזין, בריא ונטול גלוטן.
מצרכים :
2 חצילים בינוניים
1/3 כוס טחינה גולמית – ללא גלוטן
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כף כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה :
1. צולים את החצילים על מחבת יציקה כ – 45 דקות על כל צד. (כאשר הופכים את החצילים צריך לנקב בהם מספר חורים עם קיסם עץ).
2. שהחצילים מתקררים, מרוקנים את תוכנם לקערה.
3. מוסיפים : טחינה גולמית, מיץ לימון, מלח, שם כתוש וכף שמן זית.
4. בעזרת מזלג מערבבים היטב עד לקבלת סלט אחיד.
5. ניתן להוסיף : מלח , לימון , שום לפי הטעם.
6. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.
בתאבון !!