גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

דג פיקנטי

דג פיקנטי - חריימה

חריימה פיקנטי ללא גלוטן

ביום בו הרוטב של החריימה המרוקאית פגשה את הלקס מהמטבח האוסטרי נולדה מנת דג פיקנטי ללא גלוטן. בערב שבת הוזמנו לשכנינו המרוקאים לקידוש, שולחן השבת היה עמוס כל טוב, סלטים מכל הצבעים וריחות הבישול שהציצו מהמטבח הצליחו לשכר את חושינו.

מנת החריימה שהוגשה לשולחן הייתה טעימה להפליא, דג בורי ברוטב עגבניות חריף, שהשאיר לנו טעם של עוד, טעם שבעקבותיו מצאתי את עצמי עם דף ועיפרון רושמת בדייקנות את המתכון לדג המרוקאי הראשון.



מנת הדג הפיקנטי שינתה את צורתה ברבות השנים, את דג הבורי, נסיכת הנילוס והלוקוס השארתי בצד ובחרתי בדג הלקס, הרי הוא דג הסלמון. מאז בערבי שבת וחג לצד מנת הגפילטע פיש נמצאת במקום של כבוד מנת הדג הפיקנטי שלי, סלמון ברוטב עגבניות ועשבי תיבול.

מנת הדג קלה להכנה, בריאה ונטולת גלוטן :

מצרכים:

1/2 קילו דג סלמון (ללא עור וללא עצמות)
4 עגבניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום כתוש
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 צרור כוסברה קצוצה
חופן שקדים קלויים

אופן ההכנה:

במחבת מבשלים כ – 10 דקות את העגבניות, השום, הפלפל הירוק והשמן זית.
מוסיפים את תבלינים, מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים לרוטב אחיד.
לוקחים את הסלמון (ללא עור) חתוך לקוביות ומנחים ברוטב.
מבשלים כ – 10 דקות עד לאידוי של הנוזלים וקבלת רוטב סמיך.
בזמן ההגשה מפזרים שקדים קלויים.

בתיאבון...

תגובות באתר: (0)
קטגוריות