כדורי בשר ברוטב עגבניות הם מתכוון פופולארי בעדות רבות, המתכון של כדורי הבשר זהה, אך בין עדה לעדה התיבול משתנה ואיתו טעמה של המנה והארומה שלה.
מבחינתי המקור של כדורי הבשר הוא מאיטליה, משם המתכוון קיבל תאוצה אדירה והפך למנת דגל במטבחים רבים בעולם בעיקר במטבח האמריקאי, "מיט-בולס" כדורי בשר שנמכרים בדוכני רחוב, במסעדות פועלים, מסעדות איטלקיות ומסעדות גורמה.
כולם מחפשים אחר המתכוון המושלם, המתכון בו כדורי הקציצה רכים ונימוחים, מתובלים בטוב טעם ומעל רוטב עגבניות אקזוטי, הרבה רוטב עגבניות. את כדורי הבשר והרוטב נהוג לאכול עם פסטה איכותית ללא גלוטן או אורז לבן מאודה.
חצי קילו בשר בקר טחון (מומלץ צלעות / צוואר)
חצי קילו בשר שווארמה הודו נקבה טחון
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל גדול בינוני
כפית מלח (גדושה)
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כורכום
2 ביצים טרופות
8 כפות פירורי לחם ללא גלוטן
5 כפות שמן זית
מגרדים בפומפייה את הבצל והתפוח אדמה ומסננים את הנוזלים שנוצרים (לא נעשה שימוש בנוזלים).
בקערה מערבבים את הבשר הטחון, תפוח האדמה והבצל, הביצים, פירורי לחם ללא גלוטן, מלח, כורכום, פלפל אנגלי ושמן זית, עד לקבלת עיסה אחידה.
בעזרת כף יוצרים כדורי בשר קטנים בגודל כדור פינג פונג.
10 עגבניות חתוכות לקוביות
8 כפות רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
1/3 כוס שמן זית
8 שיני שום – כתוש
1 כפית מלח
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד.
3 כוסות מים
מבשלים בסיר גדול במשך 5 דקות את העגבניות, השום הכתוש ושמן הזית.
מוסיפים מלח, סוכר, רסק עגבניות, מיץ לימון וכוס מים וממשיכים לבשל במשך 10 דקות.
מוסיפים את שאר הנוזלים (2 כוסות מים) ומחכים שהרוטב ירתח.
שהרוטב רותח מנמיכים את האש ומוסיפים בעדינות את כדורי הבשר בתוך סיר הרוטב.
מבשלים כ- שעה על אש נמוכה, כאשר במהלך הבישול יש לנענע את הסיר כל 5 דקות לצורך ערבוב הכדורי הבשר ברוטב.
בתאבון ...