החוכמה הקולינרית היא להכין מנה טעימה, בריאה וקלה להכנה. מרק אפונה נחשב לאחד מאותן המנות, האפונה הינה קטנייה העוזרת למערכת העיכול והדם, האפונה בעלת ערך קלורי נמוך יחסית היא משביעה, טעימה וקל להכין ממנה מטעמים במהירות ויעילות.
מרק אפונה קטיפתי הוא אחד המתכונים האהובים עלי, מנה של מרק אפונה חם ומעליו נענע טרייה קצוצה דק בליווי קרוטונים היא מנת שף מעולה.
התיבול של מרק אפונה הוא קל מאוד, אני נוהגת לתבל במלח ובתבלין שנקרא חווייג' למרק (תבלין מהמטבח התימני - ניתן למצוא ברשתות השיווק) מי שלא מוצא את התבלין יכול לבחור בהוספת 3 כפות אבקת מרק עוף ללא גלוטן.
מתכון למרק אפונה קטיפתי
800 גרם אפונה טרייה או קפואה (בשום אופן לא מקופסת שימורים)
3 גזרים
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 בצלים קצוצים גס
1 ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כף מלח
1/2 כפית חווייג' למרק
(לחילופין ניתן להשתמש ב – 3 כפות אבקת מרק עוף ללא גלוטן במקום המלח והחווייג'.)
4 כפות שמן קנולה / זית
סיר 7-8 ליטר
1. קולפים את הבצלים, קוצצים אותם גס ומטגנים עם 4 כפות שמן קנולה / זית עד לקבלת גוון חום.
2. קולפים את הגזרים, תפוחי האדמה, ראש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, את הגזר והתפו"א חותכים גס ומוסיפים לבצל המטוגן.
3. שוטפים את האפונה במים מסננים ומוסיפים לסיר, ממשיכים לטגן כ – 3 דקות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הראש סלרי (חצוי ל-2) ואת השורש פטרוזיליה (צריך לוודא שהם יהיו גדולים ונראים לעין מכיוון שבסוף הבישול מוציאים אותם החוצה).
5. מוסיפים מים עד ל- 2 סנטימטר מקיבולת הסיר.
6. מבשלים על אש בינונית כשעה.
7. לאחר שעה שכל הירקות רכים מוציאים מהסיר את הראש סלרי והשורש פטרוזיליה ואת שאר המרק מרסקים בבלנדר ידני או שולחני.
8. מתבלים את המרק לפי סוג התיבול שבחרת והרי לך מרק אפונה קטיפתי וטעים.
לפזר מעל המרק נענע טרייה קצוצה דק
קרוטונים ללא גלוטן