גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

מרק עגבניות

מרק עגבניות בתוספת אורז וכוסברה קצוצה. זאת אחת המנות האהובות עלי, העגבנייה עשירה בליקופן בריאה למערכת הדם ומונעת חמצון ולכן היא מומלצת מאוד לאכילה על בסיס יומי קבוע.

בחורך שקר בחוץ אין כמו מרק עגבניות חם ובריא, בעיקר עכשיו שרשתות השיווק באזור השרון הורידו את מחיר העגבניות ואצלי במטבח זה הפך לחגיגה אדומה של ממש : מרק עגבניות, מטבוחה, קציצות ברטוב עגבניות וכל המרבה הרי זה משובח.

מרק עגבניות קל להכנה ופשוט לתיבול כל מה שצריך הוא לאזן את החמיצות של העגבנייה בעזרת קצת סוכר או בתוספת תפוחי עץ לבין כמות המלח.

מצרכים:

20 עגבניות טריות אדומות
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
3 גזרים
1 בטטה גדולה
4 תפוחי עץ גרנד-סמייט- אלכסנדר
2 כפות סוכר / דבש
כף מלח
קורט פלפל שחור טחון
1/4 כוס אורז שטוף.
4 כפות שמן קנולה / זית
כוסברה טרייה קצוצה.
סיר  7-8 ליטר 

אופן ההכנה :

1. שוטפים את העגבניות ובעזרת סכין חד חורצים איקס על גבי הקליפה החיצונית.

2. שופכים על העגבניות מים רותחים, משרים אותם כ – 5 דקות. במהלך הזמן הקליפה של העגבנייה מתרככת וניתנת להסרה.

3. קולפים וקוצצים את העגבניות (למי שרוצה קצת להשקיע יותר מומלץ להוציא את הליבה של העגבנייה – הגרעינים ולהשאיר רק את ה"פילה" של העגבנייה.

4. קולפים את הגזרים, הבטטה והתפוחי עץ וחותכים לקוביות.

5. בסיר מוסיפים שמן ומטגנים קלות כ – 5 דקות את העגבניות עם שאר הירקות.

6. מוסיפים מים עד ל- 2 סנטימטר מקיבולת הסיר.

7. מוסיפים את הרסק עגבניות, הסוכר, הפלפל שחור והמלח ומבשלים על אש בינונית כשעה.

8. מרסקים בבלנדר ידני או שולחני.

9. מוסיפים סוכר ומלח על פי הטעם.

10. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ – 15 דקות.

והרי לך מרק עגבניות טעים לאללה.

המלצות הגשה :

לפזר מעל המרק כוסברה טרייה קצוצה דק
להוסיף כף שמנת חמוצה

תגובות באתר: (0)
קטגוריות