במטבח הפולני של סבתא ננה מרק עוף היא המנה האהודה והנדרשת בקרב כל הנכדים, קשה מאוד להתחרות במרק עוף של סבתא ננה, יש שם במרק סוד קסם מיוחד שעושה אותו למרק בה' הידיעה של ארוחות השבת והחג.
סבתא ננה לא משתמשת באבקת מרק עוף, הטעם של המרק הוא מירקות השורש, העוף והגרונות, לוקח למרק להתבשל מספר שעות אבל בסופו של דבר הטעם מדבר בעד עצמו.
מתכון למרק עוף של ננה
1 ק"ג גרון הודו נקבה
2 כנפים של הודו נקבה
2 גרונות עוף
4 כנפים של עוף
2 עצמות חזה עוף
4 גזרים
2 קישואים
1 בצל
1 שורש פטרוזיליה
1 ראש סלרי
צרור עלי פטרוזיליה
כף מלח
סיר גדול (9-10 ליטר).
1. קולפים את כל הירקות ושוטפים היטב.
2. שמים את כל חלקי העוף וההודו בקערה גדולה ויוצקים עליה מים רותחים. (משרים כ – 10 דקות).
3. שוטפים היטב את העוף ומכניסים לסיר, מוסיפים מעל את הירקות, ממלאים במים עד ל – 2 סנטימטר מתחת לקיבולת של הסיר.
4. מניחים על אש בינונית ומחכים שהכל ירתח.
5. בעזרת כף מסירים את הקצף שעולה וצף מעל המים.
6. מוסיפים כף מלח ומניחים מעל את עלי הפטרוזיליה (לאחר ששטפנו אותה היטב).
7. מבשלים על אש נמוכה כ – 4 שעות.
8. מעבירים את המרק לכלי אחסון ושמים במקרר לפחות 12 שעות.
9. לאחר האחסון המרק יהפוך לג'לי מוצק ומעליו יצטבר השומן, כעת כל שנותר הוא להסיר את השומן בעדינות בעזרת כף והרי לכם מרק עוף צלול וטעים.
שקדי מרק ללא גלוטן
אטריות ללא גלוטן מאורז
קרפלך ללא גלוטן
קניידלך ללא גלוטן