סחלב משקה חורפי נפוץ במדינות אגן הים התיכון, שהטמפרטורה יורדת והלילה הופך להיות יותר ויותר קריר רחובותיה של ירושלים, יפו וואדי ניסנאס בחיפה מתמלאים בעגלות לממכר המשקה שמחמם את הגוף והלב – סחלב.
משקה הסחלב מוגש חם ומעוטר בשבבי קוקוס, אבקת קינמון ואגוזים קצוצים. למרות שמרכיביו של הסחלב נטולי גלוטן, הצורה בה הוא נמכר אינה מאפשרת לצליאקים ליהנות ממנו, לכן מצורף מתכון פשוט וטעים למשקה סחלב חם טעים ונטול גלוטן.
1 ליטר חלב
4 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות מי ורדים
חצי כוס מים קרים
4 כפות סוכר
50 גר' אגוזי מלץ קצוצים
50 גר' קוקוס טחון
2 כפות אבקת קינמון
1. ממיסים את הקורנפלור + הסוכר בחצי כוס מים קרים.
2. בסיר קטן מרתיחים מים עד לרתיחה, מניחים מעליו קערה (בן-מארי), ומערבבים את הקורנפלור המומס + ליטר חלב + מי ורדים.
3. מערבבים עד שמסמיך ומיד מורידים מסיר האדים.
4. יוצקים לכוסות או כלי הגשה ומפזרים למעלה : קוקוס טחון, אגוזים קצוצים וקצת אבקת קינמון.
5. מגישים חם
בתיאבון וחורף נעים !