סלט חומוס כבש את ליבם של הישראלים והפך במרוצת השנים למאכל הלאומי, היום אין ספק שהחומוס הוא חלק מהתרבות הקולינרית הישראלית.
בכל עיר נפתחו חומוסיות חדשות, מסעדות המתחרות על ליבם של הישראלים לקבלת התואר הנכסף של החומוס הטוב ביותר, כך נולדו להם מיתוסים של חומסיות אליהם נוערים המוני ישראל, החומוס בעכו, החומוס ביפו, החומוס בתל אביב, אבו גוש. כל חומוסיה מנסה לפלס את דרכה לרשימת החומוס הטעים.
חומוס טעים ובריא
סלט החומוס נחשב למאכל בריא, הערך התזונתי של גרגירי החומוס והטחינה משייכים אותו לקבוצת המזון שרצוי ומומלץ לאכול על בסיס קבוע. אבל כאן צריכים להבהיר כי מדובר בסלט חומוס שנעשה כהלכה.
גרגרי חומוס טחונים בתוספת טחינה איכותית, לימון ושמן זית, כאשר מתווספים לסלט החומוס חומרים נוספים, החומוס מאבד את ערכו התזונתי האיכותי והופך לממרח בטעם חומוס.
סלט חומוס במקורו לא אמור להכיל גלוטן, אך כיוון שבחומוסיות, בין הפיתות וסלט החומוס נערך דואט, קשה למצוא סלט חומוס איכותי נטול גלוטן.
הפתרון פשוט וקל, עושים סלט חומוס בייתי ואיכותי, כך נוכל להנות מחומוס בריא ולהתאים אותו לטעם האישי שלנו, חומוס עם יותר טחינה, חומוס עם לימון, כמון או שום.
1 ק"ג גרגירי חומוס קטנים
טחינה גולמית איכותית
שמן זית
מלח
מיץ לימון טבעי
כמון טחון
שום כתוש
משרים במים כ – 12 שעות 1 ק"ג גרגירי חומוס, מומלץ במהלך ההשריה להחליף את המים לפחות פעמיים.
מבשלים בסיר גדול עם מים את גרגירי החומוס עד שהם מתרככים, ישנם שמוסיפים בתהליך אבקת סודה לשתייה על מנת לזרז את תהליך ההתרככות, אני מעדיפה לבשל את הגרגרים עוד שעתיים ולא להוסיף חומרי ריכוך.
כשגרגירי החומוס רכים, טוחנים במעבד מזון עם קצת מהמים של הבישול עד לקבלת מחית רכה ואחידה.
בשלב הזה אני נוהגת לחלק את החומוס בקופסאות פלסטיק של 1/2 קילו ולהקפיא. כך בקלות אוכל להכין חומוס טרי מידי יום.
לכל מיכל של 1/2 קילו גרגירי חומוס טרי אני מוסיפה :
מיץ מלימון שלם, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית כמון, 2 שיני שום כתושות, 3 כפות שמן זית ו – 1/3 כוס טחינה גולמית.
מערבבים את המרכיבים היטב עד לקבלת סלט חומוס טעים ובריא.
בשלב התיבול כל אחד יכול להתאים את החומוס לטעמו האישי, להסיר תבלינים או להוסיף, להגדיל את כמו הטחינה או להפחית.