אחד הסלטים האהובים עלינו בבית הוא סלט הטבולה. סלט ים תיכוני, רענן עשיר בפרודוקטים בריאים: פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, נענע, גרגירי רימונים, מיץ לימון ובורגול (שאסור למאכל הצליאקים). לכן יצאנו לחפש פתרונות יצירתיים כיצד להפוך את סלט הטבולה לסלט בריא ללא גלוטן.
לאחר ניסיונות מצאנו את הקינואה שלמרות שהיא משווקת כדגן היא אינה דגן אמיתי ולכן נטולת גלוטן, תחילה הילדים עיקמו את האף ועשו פרצוף, אבל כאשר טעמו את סלט הטבולה במתכונת החדשה התלהבו וביקשו תוספת סלט.
אז לכל אוהבי הסלטים מצורף לכם מתכון פשוט וטעים לסלט טבולה ללא גלוטן :
כוס קינואה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות נענע קצוצה
3 כפות צנוברים קלויים / בוטנים מלוחים ללא קליפה
2 בצלים ירוקים
2/3 כוס גרגירי רימון
מיץ מלימון אחד סחוט
3 כפות שמן זית
כפית שמן שומשום
קורט מלח
הכנת הקינואה הוא השלב הראשון והעיקרי של הסלט, מבשלים את הקינואה על אש נמוכה עם 2 כוסות מים קרים (כמו אורז עד שהמים נספגים), זה אמור לקחת 18-22דקות. בסיום הבישול מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לחצי שעה.
שהקינואה מתקררת לוקחים מזלג ובתנועות קלות מערבבים אותה כך שגרגירי הקינואה נפרדים.
מערבבים את כל המצרכים עם הקינואה ומגישים.
בתאבון !