העגבנייה היא מלכת המטבח הישראלי, האיטלקי, היווני, התורכי ועוד שלל מדינות אגן הים התיכון.
העגבנייה עשירה בליקופן, חומר נוגד חמצון המסייע במניעת מחלות. את העגבנייה נוהגים לאכול בכל צורה: טרייה, מבושלת, מטוגנת צלויה ומרוסקת.
לכן, מאכלי עדות המבוססים על עגבניות התקבלו למטבח הישראלי ואומצו בחום, כך גם סלט מטבוחה, סלט פיקנטי מהמטבח המרוקאי, עשוי מעגבניות מבושלות, שהפך חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי.
סלט מטבוחה זמין כמעט בכל אירוע, בשולחנות הפיקניק, במסעדות ובמרכזו של שולחן החג והשבת.
סלט המטבוחה במקורו נטול גלוטן, אך בכל מקרה צריך לוודא שהוא נעשה, נארז ותובל בחומרים ללא גלוטן. אני ממליצה על סלט מטבוחה תוצרת בית, הסלט בריא, נטול גלוטן ומתובל לטעמי.
הכנתו של סלט המטבוחה קלה, את הסלט ניתן להתאים לטעם האישי של כל אחד על ידי שליטה בטעמים, חריף ומתוק. במתכוון שלי, סלט המטבוחה מתובל בפיקנטיות.
14 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
ראש שום קלוף וחתוך דק
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (אוהבי החריף מוזמנים להוסיף)
1/4 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
בעזרת סכין חורצים את קליפת העגבנייה, משרים במים רותחים ולאחר 5 דקות קליפת העגבנייה תוסר בקלות.
בסיר גדול מוסיפים שמן זית, עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות, שום קצוץ, פלפל ירוק חריף ושאר התבלינים.
במהלך הבישול צריך לערבב את העגבניות לעיתים קרובות, על מנת שלא ידבקו לסיר וישרפו.
מבשלים על אש נמוכה כשעה + עד שכל הנוזלים מתאדים.