חלק מהדאגה של כל אימא פולנייה הוא לוודא שתמיד תהיה שם עוגה ללא גלוטן, עוגיות בהישג יד שחלילה וחס הצליאקית שלי לא תרגיש יוצאת מן הכלל ובכל אירוע שלא יבוא תמיד תהיה עבורה אלטרנטיבה נטולת גלוטן.
עוגיות ללא גלוטן הם פתרון מעולה כאשר ניתן לשמר אותם בקופסא אטומה לאורך זמן, עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות הוא אחד המתכונים האהובים עלי - הוא מהיר וקל להכנה והצליאקים שלי מתענגים מכל ביס.
להלן מתכון נפלא לכ- 20 עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות :
ביצה גדולה (מספר 1)
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות סוכר לבן רגיל
1/3 כוס שמן קנולה
50 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס קמח תפו"א
1/3 כוס קמח טפיוקה
1/3 כוס קמח (מסובסד) ללא גלוטן
2 כפות שטוחות של קמח שקדים (לחילופין 2 כפות קמח טפיוקה)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר איכותי (לחילופין 1/3 כוס שוקולד ציפס)
50 גרם שוקולד לבן (לחילופין 1/3 כוס שוקולד ציפס)
מערבבים את כל המצרכים במיקסר עד לקבלת עיסה אחידה.
שוברים את השוקולד לחתיכות גסות ומוסיפים את השוקולד לעיסה.
מניחים דף אפיה בתבנית ובעזרת שתי כפות יוצרים כדורים בגודל של כדר פינג פונג עם מרווחים ביניהם (העוגיות מתנפחות בזמן האפייה).
את התבניות עם העוגיות מכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. (כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה) אופים את העוגיות במשך 12 דקות.
בתיאבון !