פיצה ללא גלוטן אפשר היום להשיג במספר רב של פיצריות, אבל להכין פיצה ביתית ללא גלוטן היא חוויה אחרת, שלב ההכנה והשיתוף של הילדים, רידוד הבצק, מריחת הרוטב, פיזור הגבינה והתוספות נותנות לפיצה הביתית יתרון , הריח מהתנור שמתפזר במטבח ובחדרים, מכין אותנו לחוויה קולינרית של פיצה טריה ללא גלוטן ישר מהתנור לצלחת.
הסוד לפיצה מוצלחת קשור במספר מרכיבים : בצק איכותי, רוטב עגבניות משובח וגבינת מוצרלה מגורדת, שאר התוספות הן פרי הדמיון והטעם שלך.
ישנם המעדיפים להוסיף פטריות, זיתים ירוקים, תירס, גבינה בולגרית וכד', אך ישנם המעדיפים יצירה אחרת, או במילים אחרות לשדרג את הפיצה הקיימת ולהוסיף עלי בזילקום טריים, חציל קלוי או זוקיני פרוס, הכל כאמור כיד הדמיון והטעם.
אפשרות נוספת היא פיצה מהירה ללא גלוטן אותה ניתן להכין בקלי קלות, בסיס הפיצה המוכן של גרין לייט מהווה פתרון איכותי וטוב לפיצה ביתית קלה להכנה.
מניחים בתבנית בסיס פיצה, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת, זיתים, פטריות לפי הטעם ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהגבינה מבעבעת ומקבלת גוון זהוב.
כאשר גילנו את הצליאק במשפחה היה קשה מאוד למצוא פיצות מוכנות ללא גלוטן ולכן המצאנו מתכונים למספר סוגי בצקים להכנת פיצה ביתית איכותית ללא גלוטן.
בצק דק
הבצק הדק פותח על ידנו לפני שש שנים כאשר חפשנו פתרון להכנת מצות ללא גלוטן, באותה השנה ערכנו חוג בית הורים וילדים צליאקים והשתעשענו בהכנת הבצק והמצות, ההפתעה הייתה לאחר מכן שניסינו לאפות את הבצק במקום לצרוב אותו על מחבת פסים, התוצאה הייתה מפתיעה והילדים לקלקו .... את הידיים.
2 ביצים גדולות מספר 1 +
קורט מלח
1 כוס קמח ללא גלוטן קונדיטור
1/4 כוס קמח סויה
1-2 כפות מים
1. ללוש לבצק אחיד על מהירות נמוכה בעזרת וו מלוש. ברגע שהבצק מתגבש להפסיק את הלישה על מנת למנוע פירוק של העמילן והפיכת הבצק למשחתי.
2. לחלק את הבצק לחצי – לכדרר ולרדד על ניר אפיה.
3. לאפות בחום של 200 מעלות כ – 5 דקות.
4. לקרר את הבצק במשך 5 דקות.
5. למרוח רוטב עגבניות איכותי ולפזר גבינה (ותוספות).
6. לאפות החום של 200 מעלות עד שהגבינה מבעבעת ומקבל גוון זהוב.
בצק שמרים ללא גלוטן הוא בעייתי להכנה מכיוון שהשמרים מתחילים לתסוס ואין גלוטן שיחזיק את הבצק, לכן אנו משתמשים בשמרים יבשים ומונעים את התפיחה הראשונית של הבצק. (הבצק תופח רק לאחר הרידוד שלו).
2 ביצים
1 גבינת טוב טעם (250 גרם)
2 כפות שמרים יבשים (חבילת שימרית)
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס קמח סויה (פחות כף)
1 ורבע כוסות קמח טפיוקה
¼ כוס קמח חומוס
1. ללוש לבצק אחיד על מהירות נמוכה בעזרת וו מלוש. ברגע שהבצק מתגבש להפסיק את הלישה על מנת למנוע פירוק של העמילן והפיכת הבצק למשחתי.
2. לחלק את הבצק לחצי – לכדרר ולרדד על ניר אפיה ולהמתין לתפיחה של רבע שעה.
3. לאפות בחום של 200 מעלות כ – 5 דקות.
4. לקרר את הבצק במשך 5 דקות.
5. למרוח רוטב עגבניות איכותי ולפזר גבינה (ותוספות).
6. לאפות החום של 200 מעלות עד שהגבינה מבעבעת ומקבל גוון זהוב.
הרוטב של הפיצה נותן את כל הטעם וזאת לא קלישאה, אני אישית מכינה רוטב מעגבניות טריות מקולפות, בתוספת כף רסק עגבניות, שמן זית, מלח וקצת שום כתוש, אבל בכל זאת מדובר בפיצה ורוצים להכין רוטב קצת יותר מהיר...
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
4 כפות שמן זית
¼ כוס מים פושרים
קורט מלח
קורט אורגנו (לא חובה)
2 שיני שום כתושות (לא חובה).
מערבבים את כל המצרכים לרוטב אחיד
אפית בצק ללא גלוטן צריכה להיות שונה במקצת, הגלוטן במקור תופס את הבצק ומחבר אותו, לכן שמדובר בבצק ללא גלוטן צריך לבצע אפיה ראשונית ללא רוטב, אז החלבון של הבצק מתקשה והרוטב שמורחים על הפיצה לא נספג בבצק והתוצאה פיצה איכותית ללא גלוטן.
|
1 |