רק המשפחות בהם אחד או יותר מבני המשפחה חולה צליאק ורגיש לגלוטן יודע מה זאת שימחה לגלות מסעדה בה תפריט מיוחד ללא גלוטן, פתאום העיניים נפתחות והאושר עולה למעלה, וואו יוצאים לאכול פסטה במסעדה ללא גלוטן.
בהתחלה היינו עדין בחששות, וניסינו לאמת את המלצר, באנגלית וקצת בגרמנית עילגת - אתה בטוח שהבנת ?, רשמת שזה צריך להיות ללא גלוטן ? זה חלק מהזהירות שאנו נוקטים בה כבר מספר רב של שנים, חוששים מהגלוטן. חוששים שמה הילדים לא ירגישו טוב, שמה האוכל לא יהיה באמת נטול גלוטן.
בתמונה: פיצריה ללא גלוטן בעיר וינה
בעיקר עכשיו שאנו נמצאים בוינה, כאן דוברים גרמנית וזאת מן הסתם לא שפת האם שלנו, קשה להסביר את נושא הגלוטן, אבל יחד עם זאת השמחה של הילדים ששמעו שיש מסעדה ללא גלוטן ועוד מסעדה איטלקית המגישה פסטות ופיצות. הם כבר רצו לצאת, לשבת במסעדה עם תפריט מיוחד שלהם ולאכול מבלי לפחד.
והינה אנו נמצאים במסעדה חמה וביתית ומחכים שהפיצה ללא גלוטן תגיע....
המלצר החביב הבין שאנו לא רגועים בלשון המעטה מכל נושא הגלוטן וביקש מבעל הבית לצאת אלינו ולנסות להסביר לנו שהם ב"קונטרול" שהם יודעים מה לעשות ואנו יכולים להוריד כל דאגה מליבנו.
בעל הבית ניגש אלינו מהמטבח, הוא נראה אדם חביב בעל מבטא איטלקי, הבנתי מהמלצר שלי שאתם קצת חוששים, כן שלא יהיה אי הבנה בגלל השפה ניסיתי להסביר, הוא חייך אלינו ואמר – אל תדאגו, הבת שלי רגישה לגלוטן, אני והצוות יודעים את ההשלכות ודואגים שתיהנו מארוחה טעימה ללא גלוטן. אני יודע שמכיוון שמדובר באפיה של בצקים קיים חשש אבל אצלי כל הבצקים במסעדה מרודדים עם קמח מיוחד ללא גלוטן,
תראו האוכל במסעדה שלי הוא אוכל מסורתי שעובר מדור לדור כבר כמה מאות שנים, אני הבאתי את האוכל לוינה ואז גיליתי שהבת הגדולה שלי אינה יכולה לאכול את האוכל עליו גדלה משפחתי ואז החלטתי להכין תפריט מיוחד ללא גלוטן, תפריט שיאפשר לבתי להמשיך ולאכול את האוכל המסורתי של המשפחה ויחד עם זאת תיתן מענה לעוד מאות צליאקים שרוצים ליהנות מפיצה איכותית, פסטה ואפילו עוגת טירמיסו אותנטית.
הפיצה ללא גלוטן והפסטה נטולת הגלוטן הגיעו לשולחן, שתי מנות מוגשות מכל הלב וטעימות להפליא, הפיצה ללא גלוטן הייתה כל כך טעימה שלא היה ניתן להרגיש כי מדובר בבצק נטול גלוטן.
הפסטה נראתה עשויה כמו שפסטה איטלקית צריכה להיות, מלאה ברוטב עגבניות עשיר וגבינת פרמזן, פשוט מנה טעימה.
האוכל נגמר יחסית מהר, ככה זה שטעים ועכשיו הגיע הזמן לקינוח, עוגת טירמיסו ללא גלוטן, עוגה איטלקית אותנטית, הילדים התלקקו מהעוגה ואנחנו נשארנו עם חוויה טובה שהצלחנו למצוא מסעדה איטלקית טובה ללא גלוטן בוינה.
בסיום האורחה נתבקשנו לשלם קצת יותר עבור המנות ללא גלוטן מהסיבה שעלויות חומרי הגלם יקרים יותר, אך בסופו של דבר מדובר בחוויה ששווה כל יורו
פיצרייה ללא גלוטן בוינה הינה מסעדה איטלקית מסורתית שהצליחה בזכות אהבת האב לבתו להכין מתכונים מהמטבח האיטלקי ללא גלוטן . מידע למטייל הישראלי על מסעדות ללא גלוטן ניתן למצוא באתר הזה
הארוחה הייתה טעימה ומיוחדת במינה
מסעדת : Pizzeria Scarabbocchio
רחוב : Florianigasse 3, (באזור השמיני), וינה
טלפון : 43-1-4052727+
|