אימא, היום הייתי אצל שירה ובבית אצלה הכינו פנקייק והריח היה כל כך טוב, גם אני רוצה כזה! כמה פעמים עמדתם במצב בו הילד רוצה לאכול מה שראה אצל החברים אבל בפועל עמדתם מולו חסרי אונים?
ההתמודדות עם רגישות לגלוטן בקרב ילדים עוזרת לנו להיות יותר ויותר יצירתיים, כיצד נוכל למלא את החלל החסר במאכלים ללא גלוטן, כך שהילדים לא ירגישו שונים ואנחנו נחסוך מאתנו את רגשי האשם והקיפוח.
הפנקייק הפך עבורי לחוויה משותפת עם הצליאקית שלי ואנו נוהגות להכין לפחות פעם בשבוע את הבלילה, לעמוד ולטגן במחבת טפלון ללא שמן ואז לחשוב כיצד לאכול את הפנקייק היום ? עם רוטב שוקולד ? מייפל ? קצפת ותות שדה ? גלידה ? או בכלל לשלב אותו עם גבינה בולגרית וכד'.
להלן מתכון לפנקייק ללא גלוטן (כ -25 יחידות)
3 ביצים גדולות (מס' 1)
1 גביע יוגורט / שמנת חמוצה
1 גביע חלב
4 כפות סוכר
4 כפות קמח תפוח אדמה
4 כפות קמח טפיוקה
4 כפות קמח סויה
4 כפות קמח ללא גלוטן (מסובסד)
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
50 גרם חמאה מומסת
טורפים את הביצים, מוסיפים את היוגורט ומערבבים. בגביע הריק מוזגים חלב ומוסיפים לבלילה.
מכניסים את כל המרכיבים היבשים עד לקבלת בלילה אחידה.
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לבלילה. מומלץ להכניס למקרר ל-10 דקות.
מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה, ללא שמן.
יוצקים מהבלילה למחבת ויוצרים פנקייקים קטנים.
הופכים כאשר מתחילות להופיע בועות אויר עם תרבד איכותי (שלא שורט את המחבת) והופכים את הפנקייק עד לקבלת גוון זהוב
בתאבון !