גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

קוגל תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמה

קוגל תפוחי אדמה הינו מנה מסורתית שמגיעה מהמטבח היהודי אירופאי, לאחרונה חזרתי מטיול הארוך בוינה ואחד המאכלים בהם נתקלתי בארוחת שבת בבתי הכנסת ואצל חברי הקהילה היהודית היה פשטידת תפוח אדמה - קוגל.

קוגל ללא גלוטן

מנת הקוגל היתה טעימה מאוד אך לצערי הצליאקים שלי נמנעו מלטעום את המנה כיוון שהיא מכילה קמח חיטה, לכן שחזרנו חזרה לישראל בשבת הראשונה פינקתי את הצליאקים שלי בקוגל טעים.

עכשיו לקראת חנוכה

חג החנוכה מתקרב ובא, קוגל תפוח אדמה יכול להיות פתרון נחמד למי שרוצה להימנע מאכילת לביבה מטוגנת, הקוגל תפוחי אדמה מזכיר את טעמן של הלביבות אך הוא הרבה פחות שמן מהן - לכן לקראת החג קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין או כתחליף ללביבה המטוגנת של חנוכה.

 מצרכים:

 8-10 תפוחי אדמה גדולים
 
2 בצלים בינוניים
 
4 ביצים
 
2 כפות קמח תפוחי אדמה
 
1 כף קמח חומוס
 
שקית אבקת אפייה
 
מלח ופלפל
 
כחצי כוס שמן רותח
 

אופן ההכנה:

 
מגרדים את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון (עדיף מגרדת דקה) ומסננים את כל הנוזלים. לאחר סינון הנוזלים מוסיפים לתערובת של התפוחי אדמה והבצל את הביצים, הקמחים ללא גלוטן והתבלינים.
 
בסיר קטן מרתיחים חצי כוס שמן. כשהשמן חם שופכים אותו על התערובת ומערבבים היטב.
 
בתאבון !
 
לוקחים כלי אפיה, עדיף סיר אלומניום של ג'חנון (אבל כאמור אפשר כל כלי), מרפדים אותו בנייר אפיה ושופכים את כל התערובת
 
אופים בחום של 170 מעלות כשעתיים.
 
בתאבון !!
תגובות באתר: (0)
קטגוריות