קוגל תפוחי אדמה הינו מנה מסורתית שמגיעה מהמטבח היהודי אירופאי, לאחרונה חזרתי מטיול הארוך בוינה ואחד המאכלים בהם נתקלתי בארוחת שבת בבתי הכנסת ואצל חברי הקהילה היהודית היה פשטידת תפוח אדמה - קוגל.
מנת הקוגל היתה טעימה מאוד אך לצערי הצליאקים שלי נמנעו מלטעום את המנה כיוון שהיא מכילה קמח חיטה, לכן שחזרנו חזרה לישראל בשבת הראשונה פינקתי את הצליאקים שלי בקוגל טעים.
חג החנוכה מתקרב ובא, קוגל תפוח אדמה יכול להיות פתרון נחמד למי שרוצה להימנע מאכילת לביבה מטוגנת, הקוגל תפוחי אדמה מזכיר את טעמן של הלביבות אך הוא הרבה פחות שמן מהן - לכן לקראת החג קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין או כתחליף ללביבה המטוגנת של חנוכה.