גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

קרמבו ללא גלוטן

קרמבו, המצאה ישראלית לגלידה חמה, כל מי שנולד לבית פולני יודע כי בחורף אסור לאכול גלידה קרה, כי אז מצטננים, ואם אי אפשר לאכול גלידה אז הראש היהודי ממציא לנו פטנט חדש, גלידה חמה – קרמבו.

בתקופת החורף ובעיקר לקראת חג הפורים דואגים במכולות השכונתיות וברשתות המזון הגדולות להציג קופסאות עמוסות קרמבו, עטוף בנייר כסף דק. קרמבו וניל, קרמבו שוקולד וקרמבו מוקה.

הצליאקים שלי פוזלים בקנאה אל עבר הקרמבו, ומפילים מבט. הסתכלתי עליהם ואמרתי בקול רם, זה קרמבו, זה? שנגיע הבית נכין לכם קרמבו יותר טעים.

מגש הקרמבו החזיק בקושי יום וחצי, הוא חוסל במלאו ועתה כל שנותר הוא לשתף גם אתכם ,חברי קהילה ללא גלוטן ,בקרמבו ביתי טעים וקל להכנה.


 

קרמבו ביתי בציפוי שוקולד

20 עוגיות וניל עגולות ללא גלוטן (אפשר לעשות מהבצק של עוגיות חמאה)

לקציפה:

5חלבונים
1כוס סוכר
1כף ג’לטין
3כפות מים
כף גרידת תפוז, או מקל וניל אחד, או שלוש כפות קקאו משובח ומנופה.

לציפוי:

300גרם שוקולד (רצוי מריר ומשובח)
200גרם חמאה
3 כפות חלב
2 כפות אבקת סוכר
כפית נס קפה

הכנה:

1. לוקחים סיר ומרתיחים בו מים, מכניסים בתוכו סיר נוסף, קטן יותר (בן מרי) ומחממים את החלבונים והסוכר, תוך כדי בחישה מתמדת (אסור להגיע בשום אופן לרתיחה). שהבלילה חמה מסירים מהאש.

2. בקערית ממיסים ג’לטין ב- 3 כפות מים (צריך לתת לזה 5 דקות מנוחה שהנוזל ייספג בג'לטין).

3. במיקסר עם מקצפה - מקציפים את החלבונים ומוסיפים לאט את הג’לטין. את ההקצפה יש להמשיך עד לקבלת קצף יציב וחזק.

4. בשלב זה ניתן לקבוע מה יהיה טעמו של הקרמבו – לכן בתנועות קיפול ובעזרת לקקן הוסיפו : גרגרי מקל וניל, כף נס קפה או כף אבקת קקאו.

5. לוקחים שקית זילוף (חד-פעמית) עם צנתר זילוף עגול. מזליפים מעל העוגייה כדור קצף (בגודל של משמש). ומניחים בצורה מסודרת בתוך פאירקס, את הפאירקס עם כל העוגיות והקצף מכניסים למקפיא למשך 5 דקות.

6. בסיר כפול (כמו בתהליך הכנת הקצף), ממסים את השוקולד, החמאה ומוסיפים את הסוכר, החלב והנס קפה. כאשר התערובות נוזלית טובלים את הקרמבו כך שהקצף יתעטף בשוקולד. (ניתן לקשט למעלה בבוטנים / אגוזים קצוצים / סוכריות).

7. שומרים במקרר

בתאבון !

תגובות באתר: (2)
קטגוריות