גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

דונאטס ללא גלוטן

דונאטס ללא גלוטן פרווה

סופגניית הדונאטס (Gluten Free Donuts) נחשבת למאכל אמריקני פופלארי מאוד, היא ניראת כמו בייגל מטוגן, סופגניה עם חור באמצע. מצופה בשוקולד, סוכריות, סירופ, קרמים טעימים ועוד. הדונטס בעלת מעטפת פריכה מבחוץ ורכה מפנים ועכשיו לקראת חג החנוכה, לשימחתם של כל הצליאקים: דונאטס ללא גלוטן. מתכון מיוחד לדונטס פרווה נטול גלוטן.

מצרכים:

1 כוס מים

1/2 כוס שמן

1 כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור)

1/2 כוס קמח טפיוקה

1/2 כוס קמח תפוח-אדמה

1/3 כוס סוכר

5 ביצים

אופן ההכנה:

בסיר על הכיריים להרתיח את המים והשמן.

בקערה נפרדת לערבב את הקמחים והסוכר, להוסיף לתוך המים והשמן הרותחים ולערבב מהר, עד לקבלת בצק מפורר.

להכניס למקסר עם מלוש (גיטרה) במהירות בינונית, לקירור הבצק.

להוסיף 5 ביצים אחת אחת. כל ביצה צריכה להשתלב בבצק ורק אז מוסיפים את השניה.

להכניס לשקית זילוף עם צנטר עגול גדול

לחתוך נייר אפיה לריבועים, לזלוף בכל ריבוע צורה של עיגול.

להרתיח בסיר שמן עמוק לטיגון.

כשהשמן חם מאוד להכניס את הנייר אפייה עם הבצק, להפריד את הבצק מהנייר בתוך השמן הרותח ולהוציא מסיר את הנייר.

להפוך את הדונאטס עד שמזהיב, משני הצדדים.

בתאבון.

תגובות באתר: (1)
קטגוריות