קוסקוס ללא גלוטן

קוסקוס ללא גלוטן

קוסקוס ללא גלוטן מקמח תירס

קוסקוס הוא מאכל המגיע אלינו ממרוקו את הקוסקוס ניתן לאכול כתוספת וכן כמנה עיקרית, לקוסקוס אפשר להוסיף רטבים בטעמים שונים ולהפוך אותו למאכל משודרג , המתכוון הבא ילמד אתכם להכין קוסקוס ללא גלוטן מקמח תירס.

מצרכים :

1/2 ק"ג קמח תירס טחון ,

1/2 כוס שמן קנולה,

כפית בהריון מלח,

מים

כלים :

קוסקוס – סיר,

נפה לקוסקוס

אופן ההכנה :

שלב 1 : בקערה מערבבים 1/2 קילו קמח תירס עם 1/2 כוס מים ומחכים 5 דקות לספיחת הנוזלים.

שלב 2 : מעבירים את הקמח תירס בנפה של קוסקוס לקערה אחרת.
 
שלב 3 : מוסיפים לקערה עם הקמח תירס 1/2 כוס שמן קנולה וכפית בהריון של מלח

שלב 4 : מרתיחים מים בקוסקוס סיר שהמים רותחים מעבירים לחלק העליון של הקוסקוס סיר את תכולת הקערה סוגרים את המכסה ומאדים באש גדולה במשך 30 דקות.
מומלץ לאטום את הסיר על מנת שהאדים לא יברחו.....

שלב 5 : מוציאים את הקמח תירס מהקוסקוס סיר בחזרה לקערה. מוסיפים כוס וחצי מים מערבבים עם מזלג !, מחכים 10 דקות לספיחת הנוזלים, מחזירים את הקמח תירס מהקערה חזרה לקוסקוס סיר לאידוי נוסף של 1/2 שעה. (כמו בשלב 4).

שלב 6 : מוציאים את הקמח תירס מהקוסקוס סיר בחזרה לקערה, מוסיפים כוס מים מערבבים עם מזלג !, מחכים 10 דקות לספיחת הנוזלים, מחזירים את הקמח תירס מהקערה חזרה לקוסקוס סיר לאידוי נוסף של 1/2 שעה. (כמו בשלב 4).

שלב 7 : מוציאים את הקוסקוס המוכן לכלי איכסון

אפשרויות :

לחלק את הכמות ל – 2 ולחלק אחד להוסיף 100 גרם חמאה מומסת וחופן צימוקים.
 
* ניתן להקפיא את הקוסקוס.

שימושי :  תנאי שימוש - קהילה ללא גלוטן - צליאק - הצהרת נגישות - הצהרת פרטיות

  • צליאק - ללא גלוטן
  • כל הזכויות שמורות למוזה פרסום ושיווק - קהילה ללא גלוטן (C) 2001
  • קידום עסקים
  • WiseGroup בניית אתרים