תבשיל עוף עם במיה ללא גלוטן - מתכון קל להכנה כולל ירקות טרים המנה מזינה וטעימה וניתן לשלב אותה עם מבחר תוספות כגון : אורז / קוסקוס / פירה.
4 כרעים של עוף - ללא העור (אני מבקש מהקצב שלי להסיר את העור)
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
שקית במיה קפואה - ללא גלוטן
צרור כוסברה קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
כפית מלח
כפית גרם מסלה
כפית כמון
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
1. במחבת ללא שמן / מים מקפיצים את הבמיה הקפואה עד שהיא נחרכת מבל הכיוונים, פעולה זו מונעת מהבמיה להיות נוזלית.
2 . חותכים את העגבניות לקוביות (ניתן גם לקלף אותן ולרסק במעבד מזון)
3. שוטפים את הכרעים של העוף היטב
4. על אש קטנה שמים בסיר את השמן זית, מוסיפים את העגבניות והתבלינים + המיץ לימון, מוסיפים 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ומבשלים כ - 10 דקות עד לקבלת רוטב אחיד.
5. מוסיפים את העוף לרוטב ומעליו את הבמיה
6. מערבבים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים
בזמן הבישול יש לנענע את הסיר שהכל התערבב מידי 15 דקות.
להגיש בתוספת אורז / פירה / קוסקוס
בתיאבון.......................
|