פלאפל המאכל הלאומי של ישראל , מתכון פשוט להכנת פלאפל ללא גלוטן , ניתן להכין תערובת מ - 2 ק"ג של חומוס לחלק לקופסאות ולהקפיא.
1 ק"ג חומוס גרגירים (רצוי מהסוג הקטן)
2 תפו"א גדולים
ראש שום מקולף
בצל גדול
כף מלח
כף כמון
כפית פלפל שחור טחון
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת סודה לשתיה
שלב 1 : משרים קילו חומוס בקערה גדולה למשך 12 שעות
שלב 2 : שוטפים את החומוס היטב וטוחנים אותו יחד עם הבצל , השום והתפו"א
שלב 3 : מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעיסה אחת
שלב 4 : יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק (יש לוודא שהשמן יהיה חם על מנת שהקציצות לא יספגו שמן)
שלב 5 : אוכלים בתיאבון ............................
|
1 |