ללא גלוטן
ללא גלוטןמתכונים ללא גלוטןחופשה ללא גלוטןבלוגים - יומן אישימאמרים ללא גלוטןלוח מודעות ללא גלוטןהרשמה לידיעוןמכתב למערכתפרסום באתר
קהילה ללא גלוטן
מסעדות ללא גלוטן     מתכונים ללא גלוטן     חנויות ללא גלוטן     מזון מהיר ללא גלוטן     מאפיות ללא גלוטן     פורום קהילה ללא גלוטן     
אתה נמצא ב: ללא גלוטן > מתכונים ללא גלוטן > עוגות > עוגת גבינה

קטגוריות

מתכונים ללא גלוטן
סלטים

 
חגי ישראל

 
צמחוני

 
בשרים

 
עופות

 
מרקים

 
דגים

 
מתוקים

 
פשטידות

 
מאפים מלוחים

 
עוגיות

 
עוגות

 
תוספות

מאמרים ללא גלוטן
חופשה ללא גלוטן


עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה - ללא גלוטן 

את עוגת הגבינה הזאת, נהגה להכין לי סבתי עליה השלום, זאת הייתה העוגה אהובה עלי ביותר, ודאגתי שסבתא תכין אותה לעיתים קרובות וכמובן בחג השבועות. מצורף מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

מצרכים  :

5 ביצים מספר 1

750 גרם גבינה 5%

1 גביע שלי / שמנת

1 כוס סוכר

1 חבילת אינסטנד - פודינג וניל (3 כפות גדושות)

3 כפות גדושות קורנפלור

אופן ההכנה :

1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים

2. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר וקורט מלח, כאשר הקצף יציב מעבירים לקערה גדולה.

3. מקציפים את החלמונים ביחד עם הגבינה, השלי, האינסטנד - פודינג וניל והקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.

4. מקפלים בעדינות את הבלילה לקצף של הביצים עד לקבלת תערובת אחידה, משמנים תבנית קפיצית 26-28 ויוצקים את הבלילה לתוכה.

עכשיו לסודות של אפית עוגת הגבינה !!!

מחממים את התנור ל - 250 מעלות, כאשר התנור חם מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים חמים.

על רשת במרכז התנור מכניסים את העוגה ל - 10-12 דקות.

מנמיכים את החום ל - 150 מעלות, מוציאים את העוגה ובעזרת סכין מפרידים אותה מהדפנות של התבנית.

מחזירים את העוגה לתנור ואופים שעה וחצי ב - 150 מעלות.

לאחר שעה וחצי מוציאים את העוגה ושוב בעזרת סכין מפרידים אותה מדפנות התבנית.

מקררים לפחות 12 שעות במקרר.

מעטרים את העוגה באבקת סוכר או שמנת מתוקה מוקצפת וגרידת שוקולד חלב.

 

בתיאבון !!


עוגת גבינה
עוגת גבינה
עוגת גבינה
ציון הכתבה:
1 קולות [ממוצע: 4]
Share הדפס עמוד שלח לחבר
תגובות בפייסבוק תגובות באתר: (2)  
הוספת תגובה / חוות דעת:

שם: נושא / כותרת:
תוכן התגובה:
* קוד אבטחה:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

תגובות / חוות דעת
שם: עירית
תאריך: 05/06/2014 11:42

כותרת: לבתיה
תגובה / חוות דעת:
היי בתיה - העוגה יכולה ליפול מכמה סיבות , ראשונה שמת פחות מידי קורנפלור, השנייה העוגה הייתה פחות זמן בתנור צריך ש/עה וחצי על חום של 150 מעלות
שם: בתיה
תאריך: 05/06/2014 10:26

כותרת: יצא מצוין
תגובה / חוות דעת:
עוגה בטעם של "עוד" יצא נפלא
מה שכן, העוגה מאד "נפלה" אחרי שיצאה מהתנור.
הוספנו קצפת כך שלא באמת ראו זאת
1

שימושי : קהילה ללא גלוטן - צליאק

אזהרה: המידע הנמסר באתר אינטרנט זה הינו מידע כללי ואינפורמטיבי בלבד, ויכול לשמש כמקור מידע לגולשים באתר בלבד. אין להציג מידע זה ו/או תשובות הניתנות במסגרת אתר אינטרנט זה, בפני כל גוף או גורם חיצוני ואין להסתמך עליהם לכל צורך אחר. המידע והייעוץ הניתנים באתר זה אינם יכולים לשמש כבסיס לכל הליך משפטי ו/או אחר וכל שימושם הוא ככלי המשמש בסיס להערכה ולמידע הקשור בצליאק , רגישות לגלוטן.

klg QR code כל הזכויות שמורות ל klg.co.il (C) 2004 קהילה ללא גלוטן קידום עסקים WiseGroup בניית אתרים