את עוגת הגבינה הזאת, נהגה להכין לי סבתי עליה השלום, זאת הייתה העוגה אהובה עלי ביותר, ודאגתי שסבתא תכין אותה לעיתים קרובות וכמובן בחג השבועות. מצורף מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
5 ביצים מספר 1
750 גרם גבינה 5%
1 גביע שלי / שמנת
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנד - פודינג וניל (3 כפות גדושות)
3 כפות גדושות קורנפלור
1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
2. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר וקורט מלח, כאשר הקצף יציב מעבירים לקערה גדולה.
3. מקציפים את החלמונים ביחד עם הגבינה, השלי, האינסטנד - פודינג וניל והקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מקפלים בעדינות את הבלילה לקצף של הביצים עד לקבלת תערובת אחידה, משמנים תבנית קפיצית 26-28 ויוצקים את הבלילה לתוכה.
מחממים את התנור ל - 250 מעלות, כאשר התנור חם מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים חמים.
על רשת במרכז התנור מכניסים את העוגה ל - 10-12 דקות.
מנמיכים את החום ל - 150 מעלות, מוציאים את העוגה ובעזרת סכין מפרידים אותה מהדפנות של התבנית.
מחזירים את העוגה לתנור ואופים שעה וחצי ב - 150 מעלות.
לאחר שעה וחצי מוציאים את העוגה ושוב בעזרת סכין מפרידים אותה מדפנות התבנית.
מקררים לפחות 12 שעות במקרר.
מעטרים את העוגה באבקת סוכר או שמנת מתוקה מוקצפת וגרידת שוקולד חלב.
בתיאבון !!
|
1 |