עוגת דבש למרות שנהוג לאכול אותה רק בזמן חגי תשרי - היא אחת העוגות האהובות עלי כל השנה, עוגת דבש עשירה וטעימה, מצורף מתכון מומלץ לעוגת דבש ללא גלוטן
4 ביצים גדולות מספר 1
1 כוס דבש
1 + 1/4 כוס שמן
1 + 1/4 כוס סוכר
1 כוס אספרסו / כוס קפה שחור עלית מסונן (כפית קפה מעורבבת עם כוס מים רותחים)
1 כפית ציפורן טחונה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח טפיוקה
1 כוס קמח קונדיטור נטול גלוטן
3/4 כוס קמח תפו"א
1/4 כוס קמח סויה
1. מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים : הקמחים + הסוכר + א.אפיה + אבקת סודה לשתיה + ציפורן טחונה.
2. במיקסר מקציפים את הביצים + השמן + הדבש + הקפה.
3. מוסיפים את המצרכים היבשים וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים לתבנית משומנת.
5. אופים בחום של 170 מעלות, כ - 40 דקות (לבדיקה מחדירים שיפוד עץ לעוגה ומוודאים שהוא יוצא יבש).
בתיאבון !!
|
1 |