קרפלאך ללא גלוטן (כיסוני בשר) - מאכל אשכנזי מסורתי ליום הכיפורים וראש השנה, מידי שנה הייתה אימי עומדת ומכינה עשרות של כיסוני בשר לפני ראש השנה ואני עמדתי ליד הסיר וחיסלתי אחד אחר השני...
2 ביצים גדולות מספר 1
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/2 כוס קמח נטול גלוטן
1/4 כוס קמח תפו"א
כף שמן קנולה
מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב - עד לקבלת כדור בצק.
1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים בינוניים
1/3 כוס שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו היטב בשמן עד לקבלת גוון חום.
מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומערבבים כך שהבשר יהיה מפורר .
מבשלים עד שנגמרים כל המים.
מקררים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה.
שלב 1 : לוקחים כפית מהבצק ובידים מקומחות מתחילים לפתוח אותו לעיגול דק .
שלב 2 : מניחים במרכז הבצק כפית מהמילוי של הבשר.
שלב 3 : מקפלים את הבצק וסוגרים את הקצוות.
שלב 4 : מניחים את הקרפלאך (כיסוני הבשר) המוכנים על צלחת מקומחת (קמח טפיוקה)
שלב 5 : מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקרפלאך (כיסוני בשר), (בערך דקה אחרי שהם צפים)
שלב 6 : שהקרפלאך מוכנים משמנים אותם קצת על מנת שלא ידבקו.
חג שמח ושנה טובה ......
|
1 |