גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

קרפלאך ללא גלוטן

קרפלאך ללא גלוטן

קרפלאך (כיסוני בשר)  - ללא גלוטן

קרפלאך ללא גלוטן (כיסוני בשר) - מאכל אשכנזי מסורתי ליום הכיפורים וראש השנה, מידי שנה הייתה אימי עומדת ומכינה עשרות של כיסוני בשר לפני ראש השנה ואני עמדתי ליד הסיר וחיסלתי אחד אחר השני...

מצרכים לבצק  :

2 ביצים גדולות מספר 1
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/2 כוס קמח נטול גלוטן

1/4 כוס קמח תפו"א

כף שמן קנולה

אופן ההכנה :

מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב - עד לקבלת כדור בצק.

מצרכים למילוי בשר :

1/2 קילו בשר טחון

2 בצלים בינוניים

1/3 כוס שמן קנולה

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה :

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו היטב בשמן עד לקבלת גוון חום.

מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומערבבים כך שהבשר יהיה מפורר .

מבשלים עד שנגמרים כל המים.

מקררים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה.

שלב 1 :  לוקחים כפית מהבצק ובידים מקומחות מתחילים לפתוח אותו לעיגול דק .

שלב 2 : מניחים במרכז הבצק כפית מהמילוי של הבשר.

שלב 3 : מקפלים את הבצק וסוגרים את הקצוות.

שלב 4 : מניחים את הקרפלאך (כיסוני הבשר) המוכנים על צלחת מקומחת (קמח טפיוקה)

שלב 5 : מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקרפלאך (כיסוני בשר), (בערך דקה אחרי שהם צפים)

שלב 6 : שהקרפלאך מוכנים משמנים אותם קצת על מנת שלא ידבקו.

חג שמח ושנה טובה  ......

תגובות באתר: (3)
קטגוריות