כל שנה חיכיתי שסבתא מינה תכין לי סופגניות לחג החנוכה, וכל שנה סבתא ניסתה שלא לאכזב אותי ולהכין סופגניות שמרים כדת וכדין, בשנתיים האחרונות החלפתי את המתכון של סבתא במתכוון של סופגניות ללא גלוטן והבית מתמלא בריח החג והסופגניות........ יוצאות נהדרות.... חג שמח.
חבילת גבינת טוב טעם (250 גרם)
2 ביצים
קורט מלח
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
גרידת לימון
4 כפות סוכר
3 כפות שמן
2/3 כוס קמח טפיוקה
1/3 כוס קמח תפו"א
1/3 כוס קמח (קונדיטור)
כף גדושה קמח סויה.
1 ליטר שמן קנולה.
1. מקציפים בקערת מיקסר את המצרכים הבאים : גבינה, ביצים, מלח, סוכר וניל, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, גרידת לימון והסוכר, עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מוסיפים את הקמחים ומערבבים בכף עץ עד שהבלילה והקמח הופכים לבצק רך.
3. מוסיפים 3 כפות שמן קנולה וממשיכים לערבב.
4. בעזרת כף מוציאים מנה מהבצק וביד משומנת מכינים כדור ומוחצים אותו לגובה של כס"מ (לא לדאוג הסופגנייה תיפתח בטיגון).
5. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הסופגניות.
** כאשר שמים את הסופגניה בסיר היא שוקעת לכן, את הסופגניה יש להכניס עם כף עד שהיא מתחילה לצוף (לוקח בערך 15-20 שניות).
להמלצת הגולשת מאירה - אפשר להוסיף לבצק 2 כפות אינסטנד-פודינג וניל
חג חנוכה שמח
|
1 |