גרין לייט מתכונים ומסעדות ללא גלוטן לחיות עם צליאק - כל מה שרצית לדעת על צליאק

סמבוסק גבינה

סמבוסק גבינה ללא גלוטן

סמבוסק גבינה ללא גלוטן, המחשבה שעוברת בראש והתחושה של הפיספוס בכל פעם שעברנו ליד מאפיה הביאה אותנו להכין מתכון של סמבוסק טעים ומריח להפליא וכמובן שיותר בריא. זה הזמן לקראת חג השבועות להתענג על מאפה ללא גלוטן.

כמה טיפים לפני ההכנה.

1. השימוש במיקסר נעשה בכל זמן על המהירות הנמוכה ביותר שיש.

2. בצק שמרים ללא גלוטן שונה מבצק שמרים רגיל, לאחר שהבצק מוכן צריך למלא אותו מיד (במידה והבצק יתחיל לתפוח הוא יתפרק)

3. לאחר המילוי והסידור בתבנית שקעים (מומלץ להמתין 15-30 דקות לתפיחה של הבצק.

מצרכים :

2 ביצים
1 גבינת טוב טעם (250 גרם)
2 כפות שמרים יבשים (חבילת שימרית)
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס קמח סויה (פחות כף)
1 וחצי כוסות קמח טפיוקה

מילוי גבינה בולגרית

300 גרם קוביית גבינה בולגרית (עדיף לא מעודנת)
1 ביצה טרופה
2 כפות פירורי לחם - ללא גלוטן / לחילופין פירה מחצי תפו"א

אופן ההכנה :

1. מקציפים את הביצים + הגבינה + שמן זית + סוכר (על מהירות נמוכה)

2. מוסיפים לתערובת את השמרים (ממשיכים להקציף כ - 20 שניות).

3. מחליפים למלוש וו - מוסיפים את הקמחים והמלח ובמהירות הכי קטנה לשים עד לקבלת בצק אחיד.

4. בעזרת כף מוציאים בצק – מגלגלים לכדור .

5. פותחים כל כדור לעלה (על כף היד)

6. שמים במרכז כפית מלאה של מילוי

7. סוגרים את הצדדים (כך שהמילוי יהיה בתוך הכדור)

8. מניחים בתבנית שקעים

9. עם מברשת מורחים ביצה

8. מפזרים שומשום

9. אופים בחום של 200 מעלות עד שמשחים.

10. החלק הקשה ביותר - שימו לב

להמתין 10 דקות שהמאפה יתקרר קצת .... בתיאבון

תגובות באתר: (1)
קטגוריות